PREMIJERA U ŽENEVI

Yaris hibrid - razvijen kako bi postao najpovoljniji hibrid na tržištu

Yaris hibrid će svoju svjetsku premijeru doživjeti na 2012 Geneva Motor Showu. Predstavljanjem Novog Yaris hibrida obilježava se novi, veliki korak u strategiji Toyote kojom kompanija Europi želi ponuditi široku paletu potpuno hibridnih modela.

Yaris je Toyotin najprodavaniji model, s najvećim brojem vozila na europskim cestama. Nakon lansiranja Aurisa sa hibridnim motorom u 2010., Yaris je Toyotin drugi volumenski model koji ima potpuno hibridnu tehnologiju, a ovaj pogon sada će biti dostupan u najvećem segmentu u Europi. Novi Yaris hibrid ima aerodinamičan i učinkovit vanjski dizajn, koji je sukladan novim europskim dizajnerskim linijama Toyote prepoznatljivima po trapezoidnoj prednjoj maski i oštrim izgledom prednjih svjetala.

Yaris je prvi model sa umanjenim Toyota HSD pogonom. Kombinirajući novi, 1,5 litreni benzinski motor sa lakšim I kompaktnijim električnim motorom, mjenjačem i baterijom, novi sustav je 20% lakši nego što je u Auris Hibridu. Zahvaljujući smanjenju veličine svake ključne HSD komponente i oba spremnika za gorivo, te baterijom instaliranom ispod stražnjeg sjedala, Yaris hibrid ima identičan prostor za putnike i 286 litara prtljažnog prostora kao što ima i Yaris s klasičnim motorima

Yaris hibrid je učinkovit 74 kW/100ks motor koji pruža najbolju ravnotežu performansi i emisija CO2 u B-segmentu, dok korisnicima omogućuje čestu vožnju sa 0% emisija NOx, čestica i CO2. Ovaj visoki stupanj učinkovitosti I vodeće razina emisija ne znači da kupci moraju raditi kompromis sa udobnosti. Klima uređaj i automatski mjenjač standardna su oprema. Kombinirajući markantni dizajn, urbanu agilnost, funkcionalnost, učinkovitosti i zaštitu okoliša sa najbolje upakiranim inovacijama u segmentu Toyota predstavlja najnapredniji Yaris ikad!

Razvijen kako bi postao najpovoljniji hibrid na tržištu, novi Yaris hibrid kreće u prodaju širom Europe, nakon što doživi svoju svjetsku premijeru na Ženevskom sajmu automobila u ožujku 2012.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:47