OFFROAD VERZIJA

VW PASSAT ALLTRACK Izvedba kao stvorena za pustolove

Passat Variant s pogonom 4x4 ima povišenu karoseriju i off road izgled

Audijeva filozofija karavanskih Allroad modela postavila je čvrste temelje segmenta koji ima sve više članova. Najnoviji primjer stiže iz Volkswagena, a radi se o Alltrack verziji modela Passat.

Njemački karavan namijenjen vožnji po različitim terenima od standardne se verzije razlikuje po 27.5 mm povišenoj podnici, ojačanim čeličnim zaštitama na podvozju, plastičnim oblogama pragova i blatobrana te minimalno izmjenjenim branicima.

Alltrack serijski dolazi s 4Motion (4X4) pogonom koji snagu u normalnim uvjetima prenosi na prednje kotače dok se pogon na zadnju osovinu uključuje po potrebi. Uz Eco, Normal i Sport način rada, avanturistička inačica Passata nudi i poseban 'Off-road' mod koji pruža sustav pomoći pri kretanju uzbrdo i nizbrdo (Hill Start&Descent) te prilagodbu kočnica i odaziva gasa ovisno o podlozi ceste ili terena.

Kada početkom jeseni stigne u domaće prodajne salone, Passat Alltrack biti će dostupan s dvije benzinske i tri dizelske opcije. Osnovni benzinac je 1.4 TSI sa 150KS, a snažniji 2.0 TSI sa 220 KS. Dizelsku ponudu čini dvolitreni TDI motor u izvedbama sa 150, 190 i 240 KS. Uz 6-brzinski ručni mjenjač, kupcima je na raspolaganju i 6-brzinski automatik s dvostrukom spojkom.

Službena premijera Alltracka održati će se početkom idućeg mjeseca (5-15.) na salonu automobila u Ženevi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:35