DIZAJNIRANA U NICI

Treća generacija Yarisa donosi agresivniji izgled i napete linije

Novi Yaris u prodaju stiže krajem ljetu, a nudit će se s motorima poznatima iz aktualnog modela

Prve objavljene fotografije serijske verzije nove Toyote Yaris otkrivaju znatnu evoluciju postojećeg dizajna, s agresivnijim prednjim dijelom, napetijim linijama i prepoznatljivim proporcijama.

Treća generacija japanskoga gradskog modela dizajnirana je u Toyotinu europskom centru ED2 u Nici, a osim prikazane izvedbe s petora, bit će dostupna i ona s troja vrata.

Multimedijski sustav

Glavna novost u maštovitije oblikovanom interijeru je Touch & Go multimedijski sustav sa 6,5-inčnim touchscreen zaslonom kojim će, kako najavljuju u Toyoti, biti opremljeno 95 posto novih Yarisa. Njime će se znatno smanjiti količina gumba na središnjoj konzoli te olakšati upravljanje većinom funkcija. Podaci još nisu otkriveni, ali unatoč dimenzijama vrlo sličnima onima sadašnjeg Yarisa, prostranost za putnike na stražnjim sjedalima navodno je povećana, kao i volumen prtljažnika.

U ponudi motora nema iznenađenja. Svi su preuzeti iz aktualnog modela te su temeljito dorađeni za još nižu potrošnju i emisiju CO2. Benzinci su 1-litreni trocilindraš sa 70 i 1,33-litreni četverocilindraš sa 100 KS, a jedini dizelaš je 1,4-litreni D-4D s četiri cilindra i 90 KS.

U 2012. stiže i hibrid

Osnovni motor ima ručni mjenjač s pet, a ostali sa šest brzina. Tijekom 2012. stići će i ekološka hibridna verzija koja će kombinirati mali benzinski i elektromotor.

Novi Yaris na tržište stiže krajem ljeta, a cijene za naše tržište još nisu poznate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:52