ATRAKTIVNIJA I ZRELIJA

ŠKODA FABIA Započela prodaja treće generacije

U ponudi su četiri benzinska i dva dizelska motora te tri mjenjača (dva ručna i DSG automatik)

Na domaće tržište stigla je nova Škoda Fabia. Treća generacija gradskog modela upakirana je u poznatu obiteljsku uniformu po uzoru na Octaviju i Rapid, a unatoč izostanku većih dizajnerskih zahvata, Fabia će s atraktivnijim vizualnim rješenjima zasigurno biti privlačan model, posebno oku mlađih kupaca.

U odnosu na prethodnu generaciju, nova Fabia je kraća 8 mm (399,2 cm), šira 90 i niža 31 mm, a zahvaljujući povećanom međuosovinskom razmaku, kabina djeluje komfornije, posebno tu mislimo na prostor za laktove (21mm) te na povećani prtljažnik (330/1150 litara). Uz veći komfor, Škoda s novom generacijom nudi i bogatiju opremu poput poznatih Simply Clever dodataka (strugalica za led, kantica za smeće, mrežasti đepovi na bočnicama sjedala) kao i sigurnosne sustave Front Assistant s funkcijom kočenja, Multi-Collision Brakea i Driver Activity Assistanta koji prepoznaje umor kod vozača.

Češki novitet stavljen je na platformu koja kombinira aktualna rješenja s grupacijskom MQB arhitekturom motora, elektromehaničkog upravljača te većeg dijela elektronike.

Domaćim kupcima na raspolaganju su četiri benzinska i dva dizelska motora, tri mjenjača (dva ručna i automatski DSG) te tri paketa opreme.

Ulazni model je trocilindarski MPI sa 60 KS koji je dostupan i u izvedbi sa 75 KS, slijedi 1.2 litreni TSI sa 90, odnosno 110 KS. Dizelska opcija je 1.4 litreni TDI u izvedbama sa 90 i 105 KS.

Osnovni benzinac dostupan je za 79.898 kuna, 1.2 TSI sa 90 KS za 91.708 dok slabiji dizelaš stoji 122.254 kuna. Potonja varijanta dolazi tek sa srednjim paketom opreme što znači da je vrlo solidno opremljena. Uz klimu, svjetla za maglu, 14 ili 15 inčne naplatke, srednji paket Ambition nudi i radio s 4 zvučnika, daljinsko zaključavanje, sustav pomoći pri kretanju uzbrdo i još mnogo toga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:18