KONCEPT

RENAULT TWIN’Z Ovo je budući Twingo

Renault i dizajner Ross Lovegrove na Salonu namještaja Triennale di Milanu predstavili Twin’Z

Simpatičan konceptni automobil plod je suradnje britanskog dizajnera Rossa Lovegrovea i Renaulta te spoj dvaju svjetova u kojima dizajn ima iznimno važnu ulogu: svijet pokućstva i svijet automobila. Renault Twin’Z je najnoviji konceptni automobil programa koji naglašava novu Renaultovu strategiju dizajna. Twin’Z je zabavan, suvremen i umjetnički predstavnik gradskog automobila koji igra na kartu osjećaja i uzbuđivanja osjetila.

Svoje nadahnuće crpi iz nasljedstva nekih od najpoznatijih Renaultovih modela poput Renaulta 5 i Renaulta Twingo. Twin’Z je posve električan automobil s pogonom na stražnje kotače i motorom straga. Renault je pozvao britanskog dizajnera Rossa Lovegrovea da doda dizajnerski potpis čime je nastao privlačan spoj tehnologije i uglađenosti.

Pri dizajniranju kabine Ross Lovegrove je dobio svu dizajnersku slobodu da osmisli kabinu potpuno prilagođenu putnicima. Ovaj projekt savršen je prikaz brojnih mogućih izvora nadahnuća koji mogu utjecati na dizajn te predstavlja izvoran pristup gradskom automobilu. Ross Lovegrove nadahnuće za svoje osobno viđenje automobila crpi iz prirode, a nastali je model spoj jedinstvene igre sa svjetlošću i organskim oblicima koji Twin’Z čine umiljatim, gotovo živim predmetom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:59