ŽENEVA 2016.

PROCURILE FOTOGRAFIJE novog Renault Scenica!

Scenic dizajnerski vjerno slijedi trend koji se provlači kroz posljednje modele Renaulta

Izgled četvrte generacije Renault Scenica trebao je ostati tajna sve do otvaranja salona u Ženevi, no, greškom urednika portala švicarskog sajma jedna od tvorničkih slika nakratko se pojavila na internetu. Slika je vrlo brzo uklonjena, ali bilo je to dovoljno za rapidno širenje mrežom svih mreža.

Novo izdanje stiže nam nakon dvadeset godina od predstavljanja prve serije kojom je začeta klasa kompaktnih monovolumena. Model iznimno važan za francuskog proizvođača o čemu svjedoči i brojka od gotovo pet milijuna prodanih primjeraka. Dizajnerski četvrta generacije Scenica vjerno slijedi trend koji se provlači kroz posljednje modele Renaulta. No, ne odnosi se to samo na lice.

Stražnji krovni nosača podsjeća na Captur, trodijelni vjetrobran koji jamči bolju preglednost, na Espace, a stražnja peta vrata, kao i bočna linija koja se uzdiže od prednjeg prema stražnjem dijelu ostavština su koncepta R-Space kojeg smo vidjeli prije pet godina upravo na sajmu automobila u Ženevi. U odnosu na prethodnika smanjen je stražnji prevjes, ali povećana ukupna dužina i traga kotača sprijeda i straga.

Pored LED svjetala složenih u obliku slova C, s novim Meganeom dijeli i modularnu platformu CMF koju prate i druge zajedničke tehničke osobine. Za dodatne pojedinosti trebat će pričekati otvaranje Ženeve, no, za očekivati je dizelske 1.5 i 1.6 motore, te 1.6 turbobenzinac s rasponom od 110 do 205 konja, a za one štedljivije i 1.2 TCe s manje od 100 konja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 23:30