ŠPANJOLSKA

Policajci dobili električne motocikle za službu ali ih mrze: ‘Mali je domet i nesigurni su, želimo normalne‘

Krajem 2022. godine objavljena je isporuka ukupno 157 električnih motocikala namijenjenih Službi zaštite prirode Građanske straže

Električni motocikli

Prije nekoliko tjedana španjolska Građanska straža je ponosno najavila svoju predanost održivoj mobilnosti kupnjom nekoliko električnih motocikala zbog brige o okolištu. Nakon testiranja službenici sami traže povlačenje motocikala jer smatraju da nisu sigurni za njihov rad.

Krajem 2022. godine objavljena je isporuka ukupno 157 električnih motocikala namijenjenih Službi zaštite prirode (Seprona) Građanske straže. Marka odabrana za dodjelu ovog ugovora za obnovu vozila, s proračunom od 2,2 milijuna eura, bila je ZERO, a model FX ZF7.2, s autonomijom od četiri sata.

Svi motocikli pripremljeni za Građansku stražu opremljeni su policijskim kompletom sa stražnjim nosačem i transportnom torbom, svjetlima i policijskom sirenom, štitnicima za šake te zaštitom za podvozje. Unatoč tome, agenti koji su testirali njihovu ocijenili su da nisu sigurni.

Nacionalna udruga civilne garde Jucil objavila je nekoliko tweetova u kojima poziva na povlačenje električnih motocikala iz Građanske straže. Odgovorni u ovoj udruzi kažu da je, osim njihove autonomije, problem što električni motocikli nisu pripremljeni za zahtjeve posla koje obavljaju na terenu.

"Nedostaju im, između ostalog, terenske gume ili prednji blatobran; također nepostojanje bočne obrane, što otežava iznošenje noge tražeći mogući oslonac i može uzrokovati udarce u noge motociklista".

Kako bi podržali svoj zahtjev, pripremili su izvješće u kojem, osim toga, osiguravaju da agenti koji moraju raditi s električnim motociklima nisu prošli posebnu obuku za korištenje ove vrste vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:40