NOVA FABIA

Nova Škoda Fabia: Pogledajte prvu fotografiju prije službene prezentacije na proljeće

Trenutna Fabia bazirana je na PQ26 platformi, a nova bi trebala dijeliti svoju paltformu s VW Polom i T-Crossom i ostatkom ekipe

Škoda je objavila prve slike nove Fabie i objavila da će se službena prezentacija održati već na proljeće. Četvrta generacija popularnog kompakta zamijeniti će postojeću Fabiu i pozicionirati se ispod Scale.

image
Posljednja generacija Fabie
Foto: Škoda

Trenutna Fabia bazirana je na PQ26 platformi, a nova bi trebala dijeliti svoju paltformu s VW Polom i T-Crossom, kao i Seat Ibizom, Aronom i Audijem A1. Nova Fabia biti će dostupna isključivo u benzinskim varijantama i to s mehaničkim mjenjačem, kao i sa 7-stupanjskim DSG mjenjačem s duplom spojkom. Promjena platforme trebala bi donijeti puno novih mogućnosti od kojih svakako valja napomenti ugradnji mordenih asistencija vozaču kao i više prostora u samom automobilu. Isto tako očekuje se veći kapacitet prtljažnika, za otprilike 50 litara više nego kod prethodnice. paralelno uz Fabiu trebala bi se predstaviti i Fabia Combi, koja prema prodaji starog modela čini 34 posto ukupne prodaje Fabie, pa stoga Škoda nema razloga za ukidanje iste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 00:42