NEUE KLASSE

Nakon Đukecove ere slijedi velika transformacija dizajna: Svi novi BMW modeli će izgledati kao električni auti

"Kupcu to neće biti teško jer svi će dobiti nove moderne BMW-e i moći će birati pogon", uvjeren je šef BMW-ovog dizajna

Neue klasse

 BMW

BMW-ovi koncepti Neue Klasse ponudili su pogled u budućnost nadolazećeg dizajnerskog jezika marke. Limuzina Neue Klasse debitirala je 2023., a SUV Neue Klasse X pojavio ove godine. No dok su mnogi od nas pretpostavljali da će ta dva koncepta predstavljati sljedeću dizajnersku eru samo BMW-ovih električnih vozila, šef dizajna Adrian van Hooydonk kaže da to neće biti slučaj.

image

BMW Neue Klasse koncept

BMW

U intervjuu za Top Gear na ovogodišnjem Paris Motor Showu, van Hooydonk je rekao da će svaki nadolazeći BMW, uključujući i automobile s unutarnjim izgaranjem, koristiti dizajnerske naznake iz koncepta Neue Klasse. Neki će automobili biti dostupni i s pogonima na fosilna goriva i električnim pogonima, s malo drugačijim elementima dizajna i proporcijama po kojima će se razlikovati.

image

BMW Neue Klasse koncept

BMW

"Veliki pomak s električnim vozilima, ovim tehnologijama i ovim dizajnerskim jezikom prenijet će se na cijeli portfelj proizvoda uključujući naša vozila s unutarnjim izgaranjem", rekao je van Hooydonk. "Kupcu to neće biti teško jer svi će dobiti nove moderne BMW-e i moći će birati pogon."

image

BMW Vision Neue Klasse X

To je dobra vijest ako vam se sviđa BMW-ov "dizajnerski jezik" Neue Klasse. Još više obećava to što van Hooydonk misli da će proizvodni modeli izgledati "još bolje" od koncepta. No ako ste pristalica tradicionalnog BMW-ovog izgleda nemate sreće, jer on se neće vratiti u budućnosti kako su mnogi pretpostavili nakon što je iz BMW-a otišao Domagoj Đukec, a s njim vjerojatno i (pre)veliki bubrezi.

image

BMW Vision Neue Klasse X

BMW će imati najmanje pet modela Neue Klasse na cesti do 2029. godine. To uključuje novu seriju 3— i M3, nekoliko SUV-ova, pa čak i povišeni sportski coupe. Prvi od modela Neue Klasse mogao bi debitirati već sljedeće godine, a većina njih stiže 2026. i kasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. listopad 2024 15:05