NOTORNI ANTI VOZAČ

FOTO, VIDEO: ON JE OPĆA OPASNOST NA KOTAČIMA Milijunaš Ben Chen je razbio super automobila kao nitko. Gemballa Mirage GT samo je posljednja u nizu...

 

Ranije prošlog tjedna, američki kolekcionar super automobila i jedan od osnivača Gold Rush relija, Ben Chen, uništio je rijetku Gemballu Mirage GT na ulicama New Yorka o čemu smo već pisali.

Bizarni incident snimljen je kamerom prolaznika, a na videu se vidi kako Chen bježi s mjesta nesreće nakon što se prerađenim porscheom svom silinom zabio u parkirani kombi.

Nedugo potom, teško oštećeni 700.000 eura vrijedan super automobil je krenuo dalje, ali se zaustavio i Chen je uhićen te suočen s optužnicama za obijesnu vožnju pod utjecajem opijata.

Kako se ispostavilo, ovo milijunašu nije prvi egzotični automobil koji je razbio. Poznato je da ih je razbio ili teže oštetio najmanje tri, ali navodno da je brojka uništenih super auta bitno veća od zabilježene.

Chenov prvi zabilježen sudar dogodio se 2013. godine dok je sudjelovao na Gold Rush Rally reliju. Vozeći autocestom u Teksasu, Chen je izgubio kontrolu nad McLarenom 12C i zaletio se u baraku pored auto ceste.

Britanski superautomobil bio je u najmu i potpuno je uništen u sudaru. Chen i njegov suputnik nevjerojatnom srećom su se izvukli bez ikakvih ozljeda, a Chen je dobio kazanu za nesmotrenu vožnju.

LamboPower.com

Chenov drugi registriran sudar dogodio se u rujnu 2016. kada je razbio vlastiti Lamborghini Murcielago LP670-4 SV, jedan od samo 186 primjeraka i tek jedan od tri u Sjedinjenim Državama s ručnim mjenjačem. Tada je milijunaš sudjelovao na auto okupljanju u Westlake Villageu u Kaliforniji.

Poznato je da Chen posjeduje ili je posjedovao niz drugih egzotičnih modela. Na primjer, bio je i vlasnikom Mercedesa CLK GTR, jednog od samo 25 proizvedenih cestovnih primjeraka kojem je prije nekoliko godina dobro oštetio podnicu prilikom odlaska s benzinske postaje.

Također je vlasnik i Bugattija Veyrona Super Sport 'Pur Blanc'.

Vjeruje se kako je jednom prilikom razbio i taj Veyron, a poznato je da je u hrpu lima pretvorio i Mansory Mercedes-Benz SLR McLaren te Audi R8.

Kako navodi portal The Drive, Chen je vjerojatno platio da se fotografije tih razbijenih egzota maknu s popularno foruma Luxury4Play, no to nikad nije potvrđeno.

Očito, novac ne može kupiti vozačke vještine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:23