NA PRODAJU

FOTO, VIDEO: JAY KAYEV zeleno zlatni Ferrari karavan kakav nitko nema

Ferrari 330 GT Shooting Brake dizajnirao je Vignale, a auto je ručno izrađen 1967. godine

Jedan od najvećih ljubitelja automobila među glazbenicima, famozni Jay Kay, već godinama nabavlja rijetke i egzotične automobile, a do danas je uspio skupiti zavidnu kolekciju u svjetskim razmjerima.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU Između ostalih, vlasnik je Ferrarija LaFerrari u posebnoj Kermit zelenoj boji kao i jedinstvenog Ferrarija 330 GT Shooting Brake iz 1967. godine, za čiji je izgled karoserije zaslužna ugledna talijanska radionica Vignale. Ovaj ručno rađeni egzotični Ferrarijev karavan izrađen je u samo jednom primjerku. Duhovni je to nasljednik kultnog Ferrarija 250 GT SWB iz 1962. kojeg su zbog izgleda nazivali ‘pekarski kombi’ dok bi se nasljednikom mogao nazvati Ferrari FF.

Osim što je jedini takav primjerak na svijetu, Kayev 330 GT Shooting Brake posljednji je uradak Freda Vignalea prije smrti. Glazbenik je najavio prodaju ovog neobičnog Ferrarija u potpuno originalnom stanju, za jedan Ferrari lakiranog u neobičnu kombinaciju Verde Metallizzato zelene i zlatne boje. Auto s kojim se Kay pojavio na festival brzine u Goodwoodu ranije je pripadao Luigiju Chinettiju mlađem, sinu uvoznika Ferrarija za istočnu obalu Sjedinjenih Država.

Pretpostavlja se da bi ovaj jedinstveni Ferrarijev karavan za četvero i s velikim prostorom za prtljagu, stražnjim pogonom, 4,0-litrenim V12 motorom sa 300 KS i 5-stupanjskim ručnim mjenjačem sada mogao postići cijenu višu od milijun dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:38