NOVITET

FOTO: NOVI RENAULT KOLEOS za šminku i za teren spreman

Renault je drugu generaciju modela Koleos upravo predstavio na salonu u Pekingu
 FOTO: Renault

Nakon nekoliko pokazanih prvih fotografija, Renault je svečano skinuo pokrov s potpuno novog SUV-a Koleosa na Salonu automobila u Pekingu.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Fotografije pokazuju kako i novi francuski veliki SUV koji je izrastao na platformi Nissana X-trail slijedi jednak dizajnerski kućni jezik poput novih modela Megane i Talisman s 'LED Pure Vision' prednjim svjetlima koja su 20 posto učinkovitija od klasičnih halogenih žarulja te karakterističnim stražnjim s 3D efektom dok robusnom terenskom izgledu novog Koleosa pridonose bočne zaštitne letvice, aluminijski krovni nosači.

Novi Koleos koji vozi na aluminijskim naplacima od 19 cola, zahvaljujući dimenzijama djeluje bitno masivnije od broj manjeg modela Kadjar zahvaljujući duljini od 4670 mm, širini od 1840 mm, dok odmak podnice od tla iznosi 213 mm. Usto, zahvaljujući međuosovinskom razmaku od 2710 mm novi Koleos u kabini nudi obilje prostora za smještaj petero putnika dok volumen prtljažnog prostora iznosi čak 625 litara.

Dizajn kabine i kokpita slijedi forme već viđene kod novog Talismana, a od opreme se može naručiti i R-Link 2 multimedijalni tablet, Bose premium stereo uređaj te grijanje kola upravljača. Pogon na sva četiri kotača vrlo je učinkovit, a vozač na izbor ima režima rada - 2WD, 4WD AUTO i 4WD LOCK. Od sigurnosne opreme uz bogati standardni paket u ponudi su i kočnice koje potpuno zaustavljaju vozilo u slučaju opasnosti, kamera za mrtvi kut, kamera za prepoznavanje znakova, upozorenje za razmak, nadzor tlaka u gumama, prednji bočni i stražnji senzori za parkiranje...

Što se tiče motora za očekivati je kako će novi Koleos pokretati 1,6-litreni dCi sa 130 KS i 320 Nm. Novi Renault Koleos biti će dostupan na većini svjetskih tržišta, za kinesko tržište stizat će iz domaće proizvodnje u Wuhanu, a za sva ostala svjetska tržišta, baš kao i prethodnik, s traka Samsung/Renault u korejskom Busanu. U Europi bi se novi Koleos mogao pojaviti početkom iduće godine...

---

Kako bismo novi Autoklub.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Autoklub.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr/autoklub.

Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:10