AKTUALNO

CROAUTO 2015. POBIJEDIO NISSAN Qashqai! Poznat i dobitnik Škode

Japanski SUV je dobio 2214 telefonskih glasova ili njih 13 posto
 FOTO: Ivan Lacković

Glas naroda je odlučio: u najcjenjenijem domaćem izboru automobila godine u kojem čitatelji biraju naj-auto, titulu CROAUTO 2015. osvojio je Nissan Qashqai! Dobio je 2214 telefonskih glasova ili njih 13 posto. Drugoplasiranom VW Passatu slava je izmakla za samo 73 glasa, odnosno poziva (s jednog telefonskog broja moglo se glasovati samo jednom), a na treće mjesto plasirao se neobični Citroen C4 Cactus. To je sukus dvadesetog, jubilarnog izdanja CROAUTA, u kojem je tijekom 22 dana, od 16. siječnja do 8. veljače, kada je glasovanje završeno, sudjelovalo 17.003 glasača, svak sa zasebnog broja mobitela.

Iznenađenje? Baš i ne, jer Qashqai je u proteklih nekoliko mjeseci dokazao svoje vrline, sasvim dovoljne da ga plasiraju na vrh popularnosti u svojoj klasi. I to ne samo kod nas. Nissanov SUV ušao je i u europskim relacijama u odabrano društvo 10 najprodavanijih modela, a to dovoljno govori. Passat je čini se, platio danak kasnijem dolasku na naše tržište i nedostatku vremena da ga vozačka publika pobliže upozna. Gotovo da se može reći da mu je nedostajao još samo koji dan glasovanja za zlatnu kolajnu… U borbi za prestiž u nižoj klasi nova Fabia je zadobila više simpatija od nove Corse, dok zadnjih pet mjesta drže mališani, uključujući statusne modele Minija i Smarta.

Poznat je i dobitnik nagrade: među tisućama pristiglih prijedloga najsretniji od svih bio je Damir Gruber iz mjesta Čavle pokraj Rijeke, dizajner po struci koji je zaposlen u jednom projektnom uredu u Rijeci. On nije mogao sakriti zadovoljstvo što je postao vlasnik nove škode Fabije 1.2 TSI Ambition. Automobil će mu, kaže, idealno “sjesti” jer trenutačno vozi stari Peugeot 306 iz 2000. godine, a novo vozilo mu je nužno iz više razloga. Svaki radni dan napravi barem 70 kilometara jer živi na Grobniku, a radi dvokratno te još djecu vozi na bazen koji se nalazi na drugoj strani grada. Vikendom, međutim, za volanom provodi dvostruko više vremena, budući da je predsjednik Triatlon kluba Rival te sa svojom ekipom godišnje samo po raznim utrkama u Hrvatskoj, Austriji i Italiji napravi i 35.000 do 40.000 kilometara. I to s četiri bicikla na krovu i još tri na bunkeru automobila. - Dakle, bolje nije moglo biti - zahvalan je Damir Gruber koji je za Croauto glasao putem Jutarnjeg lista čiji je pretplatnik, ali prati i Autoklub jer, kaže, zajedno s bratićem voli pogledati novitete iz svijeta automobila.

1.

Nissan Qashqai

2214 glasova

13,0%

2.

VW Passat

2141 glasova

12,6%

3.

Citroen C4 Cactus

1915 glasova

11,3%

4.

BMW Serije 2 Active Tourer

1565 glasova

9,2%

5.

Škoda Fabia

1530 glasova

9,0%

...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:23