SUPERAUTOMOBIL

Brabham je predstavio čudovište BT62R od 710 KS i legalan je za cestovnu uporabu

Ispod poklopca se nalazi najsnažniji V8 na tržištu koji isporučuje 710 PS i 667 Nm okretnog momenta
Brabham BT62R
 Brabham

Brabhamova obitelj BT62 upravo je stekla novog člana s dodatkom R u nazivu koji se pridružuje varijantama Ultimate Track i Competition. Za razliku od njih, ‘R’ se može registrirati i koristiti za cestovnu uporabu, što bi ga trebalo učiniti još poželjnijom kupnjom.

image
Brabham BT62R
Brabham

Novi BT62R je dostupan s lijevim ili desnim volanom, a može se dovršiti u "bojama" Signature Series (prema dizajnu klijenta) ili u "bojama" Celebration Series, u čast Brabhamovih F1 priznanja. Značajke uključuju promjenjivu visinu karoserije u različitim uvjetima (cesta ili staza), novi ispušni sustav koji se manje čuje u kabini, klima uređaj, grijano vjetrobransko staklo, opcijski audio sustav, novi prednji razdjelnik i stražnji difuzor, nova sportska, ali udobnija sjedala te cestovne gume.

image
Brabham BT62R
Brabham

Nadalje, ako se odlučite za model Celebration Series, dobit ćete i 18-karatne zlatne logotipe i značke, interijer po mjeri od karbona i ekskluzivni Track Pack (stražnje krilo, razdjelnik i difuzor).

image
Brabham BT62R
Brabham

“Lansiranje BT62R veliko je postignuće za Brabham Automotive. Sav potreban dizajn i inženjering za pretvaranje modela BT62 u cestovnu BT62R izradio je naš tim inženjera, što je sjajno svjedočanstvo o njihovim nastojanjima i stručnosti “, rekao je izvršni direktor Brabhama, Dan Marks.

image
Brabham BT62R
Brabham

„Ovo je značajna prekretnica za Brabham Automotive dok nastavljamo s lansiranjem našeg sljedećeg automobila, koji će biti potpuno homologiran cestovni automobil. Daljnje najave o ovom uzbudljivom sljedećem poglavlju objavit ćemo u narednim mjesecima. Zasad kupci mogu osjetiti kako je voziti Brabham BT62R na cesti", dodao je Marks.

image
Brabham BT62R
Brabham

Posljednje, ali sigurno ne najmanje važno, tu je 5,4-litreni V8 motor za kojeg u Brabhamu kažu kako je riječ o najsnažnijem V8 na tržištu koji isporučuje 710 PS i 667 Nm okretnog momenta. Ovaj je snažan motor uparen sa 6-stupanjskim sekvencijalnim mjenjačem s dorađenim omjerima za cestovnu uporabu.
Prvi Brabham BT62R bit će isporučen u narednim tjednima prvom kupcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:46