DRUGA GENERACIJA

AUDI Q7 Spreman za drugu rundu u teškoj kategoriji

Audijev terenac stavljen je na potpuno novu platfomu koju će koristiti nadolazeći Porsche Cayenne i novi Bentleyev SUV

Audi je predstavio drugu generaciju najvećeg modela u ponudi. Teškaš iz Ingolstadta stavljen je na potpuno novu MLB2 platformu koju će koristiti i nadolazeća generacija Porsche Cayennea te najavljeni SUV s oznakom Bentleyja.

Zahvaljujući platformi izrađenoj u velikoj mjeri od aluminija (više od 40 posto), novi Q7 je izgubio čak 325 kilograma u odnosu na prethodnu generaciju. S vizualne strane, Audijev novitet više ne djeluje preglomazno već mnogo kompaktnije (dužina -37 mm, širina -15 mm), a na prvi pogled izgleda kao svojevrsna povišena Allroad varijanta.

Nova rješenja u kabini donijela su minimalistički ugođaj s osjetno manje kontrolnih prekidača. Uz mnogo jednostavnih instrumenata, interijerom dominira golemi infotainment MMI sustav, odnosno tablet osjetljiv na dodir.

U početku prodaje kupcima će na raspolaganju biti dvije motorizacije, trolitreni V6 turbodizel s 272 KS i 600 Nm te trolitreni V6 turbobenzinac s 333 KS i 440 Nm momenta. Odmah nakon njih stiže i hibridna e-Tron verzija koja kombinira V6 TDI motor i elektromotor, koji zajedno isporučuju 373 KS i 700 Nm okretnog momenta.

Prva hibridna verzija glomaznog SUV-a prema tvorničkim podacima troši 1,7 litara na 100 km. Sve varijante serijski dolaze s Quattro pogonom na sve kotače, kao i s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Audi je otkrio cijenu bazne dizelske izvedbe koja u Njemačkoj starta od 61.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:47