SHUTTERSTOCK
DJELOTVORNO

Gubitak kilograma nikad nije bio ukusniji - isprobajte pet smoothieja koji potiču mršavljenje

Sve što vam je potrebno da ih napravite već vrlo vjerojatno imate u kuhinji, a osim što su bombe okusa, pridonose i našem zdravlju


Najteži dio mršavljenja često je upravo pronalaženje zadovoljavajućih i hranjivih opcija koje su u skladu s vašim prehrambenim ciljevima. Smoothieji tu mogu uskočiti u pomoć - oni su fantastičan način da u svoju prehranu uključite razne zdrave sastojke, a ako slijedite plan s niskim udjelom ugljikohidrata, važno je odabrati i recepte koji neće poremetiti vaš napredak. Srećom, postoji mnogo ukusnih opcija smoothieja s niskim udjelom ugljikohidrata koje vam mogu pomoći da ostanete na pravom putu dok i dalje uživate u ukusnoj poslastici.

image
SHUTTERSTOCK

Smoothie od bobičastog voća i zobi

Ovaj smoothie je izbor za mršavljenje jer kombinira sve koristi zobi koja je bogata vlaknima s antioksidativnom snagom bobičastog voća. Vlakna u zobi pomažu vam da dulje ostanete siti, smanjujući vjerojatnost prejedanja kasnije tijekom dana, a bobičasto voće je niskokalorično i bogato hranjivim tvarima, pruža prirodnu slatkoću i esencijalne vitamine bez naglog povećanja razine šećera u krvi.


Smoothie od krastavaca i mente

Možda nje za svakoga, ali tko voli osvježavajuće napitke vjerojatno bi im se ovo svidjelo. Idealan je za mršavljenje zbog svojih hidratantnih i osvježavajućih svojstava, a osim toga, krastavci su niskokalorični i imaju visok udio vode, što pomaže da ostanete hidrirani i povećava osjećaj sitosti bez dodavanja značajnih kalorija u vašu prehranu. Metvica ne samo da dodaje dašak svježeg okusa, već također pomaže u probavi i može pomoći u smanjenju nadutosti.


Smoothie od breskve i đumbira

Ponešto neobičan, ali izvrstan smoothie za mršavljenje jer kombinira slatkoću breskvi s koristima đumbira za poticanje metabolizma. Breskve su prirodno niskokalorične i bogate vlaknima, što vam pomaže da ostanete siti i zadovoljni. Đumbir je, s druge strane, poznat po svojoj sposobnosti da poboljša probavu i smanjuje upale, što može podržati zdrav metabolizam i pomoći u kontroli tjelesne težine.

image
SHUTTERSTOCK

Zeleni smoothie

Odlična opcija za mršavljenje zbog bogatstva hranjivih tvari i niskog udjela kalorija. Obično se radi od lisnatog povrća poput špinata ili kelja te je prepun vitamina, minerala i vlakana. Sve to pomaže da se osjećate sitima bez dodavanja dodatnih kalorija. Visok sadržaj vlakana potiče zdravu probavu i zadržava glad, dok niska razina šećera sprječava skokove šećera u krvi. Ovaj smoothie je također svestran, omogućujući vam dodavanje sastojaka poput krastavca, avokada ili male količine voća za dodatni okus i nutritivne koristi.


Smoothie od ananasa i kelja

Moćan je izbor za mršavljenje jer kombinira probavne prednosti ananasa s gustoćom hranjivih tvari kelja. Ananas sadrži bromelain, enzim koji pomaže u probavi i može pomoći u smanjenju nadutosti, olakšavajući vašem tijelu učinkovitu preradu hrane, a osim toga ananas dodaje i dozu slatkoće i egzotičnog okusa. Kelj je bogat vlaknima i niskokaloričan je, što vam pomaže da ostanete siti i zadovoljni, a istovremeno vam pruža esencijalne vitamine i minerale.

Linker
05. rujan 2024 17:17