Vanilija koja se koristi u pečenju i aromatiziranju ekstrahira se iz mahune vanilije. Čisti ekstrakt vanilije, a ne umjetni ekstrakt s okusom, bogat je fenolnim spojem koji se zove vanilin. Postoje ograničene studije koje su pokazale da vanilin ima antioksidativna, antikancerogena i protuupalna svojstva. Miris vanilije je njegova stvarna moć. Opisan je kao topao i umirujuć. Budi uspomene. Uobičajeni je sastojak parfema.
Cimet je drugi miris sezone i drugi najpopularniji začin u Sjedinjenim Državama
U starom Egiptu cimet se koristio za liječenje kašlja, artritisa i upale grla. Danas postoje istraživanja koja povezuju cimet sa smanjenom razinom šećera u krvi. Bogat je antioksidansima, koji mogu zaštititi stanice od oštećenja.
Povećanje unosa cimeta poboljšat će okus i užitak u vašoj hrani. Jednostavan način dodavanja ovog začina je da ga pomiješate s kavom, promiješate čaj sa štapićem cimeta, dodate ga u muffine i palačinke te pospete po zobenim pahuljicama i smoothiejima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....