BARBARA INSINGER/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA
Elle Macpherson 

Legendarna manekenka tajno se borila s rakom dojke! Odbila je kemoterapiju unatoč savjetima 32 liječnika

Liječnici su Elle preporučili mastektomiju uz zračenje, kemoterapiju, hormonsku terapiju i rekonstrukciju dojke

Elle Macpherson (60) otkrila je kako se prije sedam godina potajno borila s rakom dojke te je sada u remisiji unatoč odbijanju kemoterapije.

Australski supermodel je u svojim nadolazećim memoarima, Life, Lessons, and Learning to Trust Yourself, rekla kako je zauzela holistički pristup svojoj bolesti - protiveći se savjetima 32 liječnika i željama svoje obitelji.

- Bio je to šok, nešto neočekivano i zbunjujuće te zastrašujuće na toliko načina i stvarno mi je dalo priliku da duboko zakopam svoj unutarnji osjećaj kako bih pronašla pravo rješenje - rekla je za Women‘s Weekly

image
NACHO LOPEZ/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK

Vjeruje svom tijelu

Liječnici su Elle preporučili mastektomiju uz zračenje, kemoterapiju, hormonsku terapiju i rekonstrukciju dojke.

Međutim, Elle je sve to odbila rekavši da vjeruje sebi i prirodi svog tijela.

- Reći ne standardnim medicinskim rješenjima bila je najteža stvar koju sam napravila u životu. Ali reći ne vlastitom unutarnjem osjećaju bilo bi još teže - objasnila je, kasnije dodavši kako su kemoterapija i operacija bile previše ‘ekstremne‘.

Manekenka, koja je bila poznata kao The Body na vrhuncu svoje karijere, rekla je da su ‘ljudi mislili da je luda‘, ali je svejedno nastavila s planom liječenja koji je ‘rezonirao‘ s njom, ‘baveći se emocionalnim kao i fizičkim čimbenicima povezanim s rakom dojke‘ .

Elle je otkrila da je unajmila kuću u Phoenixu u Arizoni na osam mjeseci gdje je ‘holistički liječila‘ svoj rak pod vodstvom svog primarnog liječnika, doktora naturopatije, holističkog stomatologa, osteopata, kiropraktičara i dva terapeuta.

Ostajući sama u kući, Elle je rekla da je dane provodila ‘fokusirajući se i posvećujući svaku minutu samoizlječenju‘.

Ne postoje znanstveni ili medicinski dokazi da ove terapije mogu izliječiti rak. Neki čak mogu biti nesigurni, izazvati štetne nuspojave ili utjecati na medicinski tretman, prema Cancer Research UK.

Sve što trebate znati o liječenju svih pet stadija raka dojke

Linker
04. rujan 2024 23:03