Pregršt je recepata sa zelenim lisnatim povrćem, a uz kombinaciju namirnica ono može biti idealan obrok od jutra do večeri
Ova vrsta povrća je najzdravija zbog obilja sastojaka koji pomažu zdravlje. Znanstvena su istraživanja dokazala da zeleno lisnato povrće, a pogotovo kupusnjače, ima najveće koncentracije sulforafana, a oni povećavaju sposobnost jetre da proizvodi enzime koji neutraliziraju potencijalno toksične tvari. Uz to su izvanredan izvor snažnih antioksidanasa koji imaju protuupalno i antikancerogeno djelovanje. Donosimo recept koji ćete željeti uvijek iznova raditi.
Topla salata sa špinatom i grilanom palentom
Sastojci:
- 10 dag špinata
- 1 šalica kukuruza
- ½ šalice crvenog graha,
- luk
- nekoliko oraha
- 3 ploške dimljenog tofua
- 1 šalica kukuruznog brašna za palentu
- mljeveni čili
- orahovo ulje
- sol
- jabučni ocat
Priprema:
- Skuhajte palentu, ohladite je i narežite na trake.
- Ispecite ih na gril tavi, pospite čilijem.
- Tofu narežite na kockice, malo prepecite.
- Kukuruz skuhajte, ostalo povrće operite, narežite, začinite, pospite komadićima oraha i jedite dok su tofu i palenta još topli.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....