SHUTTERSTOCK
imamo recept

Savitak od lososa i sira - savršen kao predjelo ili kao ljetno glavno jelo

Jednostavan, a opet raskošan recept bez kuhanja savršen je kao predjelo ili kao ljetno glavno, osvježavajuće jelo, a možete ga i narezati na ploške te ponijeti na posao za ručak

Čak i uz dosta pripreme preko vikenda i uz najbolju namjeru da cijeli tjedan jedete kuhane obroke lako se dogodi da jedan dan zaista ne stignete ili ste preumorni ili, budimo iskreni, niste raspoloženi za kuhanje. Naručivanje hrane dostavom ili neka unaprijed pripremljena i zamrznuta jela uvijek su dobra opcija, ali još je bolje imati pri ruci ukusan recepat bez kuhanja za kojim možete posegnuti u takvim situacijama.

SAVITAK OD LOSOSA I KUHANOG KRAVLJEG SIRA

image
SHUTTERSTOCK

Sastojci:

  • 400 g dimljenog lososa narezanog na ploške
  • 200 g ocijeđenog svježeg kravljeg sira
  • 150 g mascarponea
  • 1 žlica naribane limunove korice
  • začinsko bilje (bosiljak, vlasac, mažuran, majčina dušica)
  • limun
  • čisto djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • 40 g sitno nasjeckanih pistacija


Priprema:

  1. Prvo napravite nadjev: u zdjeli pomiješajte dvije vrste sira s nasjeckanim začinskim biljem, naribanom koricom limuna, soli, paprom i malo ulja. Promiješajte i stavite u hladnjak.
  2. Na papir za pečenje poslažite ploške lososa preklapajući ih dijelom tako da oblikujete pravokutnik. Žlicom na pravokutnik rasporedite nadjev te poravnajte tako da bude podjednake debljine od oko 2 cm. Čvrsto zamotajte savitak od lososa uz pomoć papira za pečenje.
  3. Omotajte ga u prozirnu kuhinjsku foliju i stavite u hladnjak na najmanje jedan sat. Potom ga izvadite, ukrasite usitnjenim pistacijama, narežite na ploške i poslužite.

Linker
10. studeni 2024 05:08