FOTOGRAFIJE: unsplash
uvijek uspijeva

Isprobajte ovaj najbolji i najjednostavniji recept za sladoled - potrebna su vam samo četiri sastojka

Istina je da se sladoledi mogu jesti tijekom cijele godine, ali najveći gušt zasigurno je uživanje u njima na plaži, uz bazen ili u parku tijekom ljetnih vrućina


Jedini recept za sladoled koji će vam trebati ovog ljeta ima samo četiri sastojka koji vam može poslužiti kao baza za bilo koji tip sladoleda koji volite - voćni, čokoladni, s orasima, lješnjacima, bademima, keksima...ukratko, možete ga obogatiti bilo kojim dodatkom po vlastitom ukusu i nećete pogriješiti jer ovaj recept uspijeva uvijek.

image
FOTOGRAFIJE: unsplash

Sastojci:

  • 400 grama slatkog vrhnja
  • 2 kisela vrhnja
  • 5 jaja
  • 10 žlica šećera

Priprema:

  1. Istucite slatko vrhnje tako da dobijete čvrsti šlag i zatim u njega dodajte dva kisela vrhnja.
  2. U odvojenoj posudi pomiješajte jaja i šećer te miješajte smjesu dok ne postane pjenasta.
  3. Spojite prvu smjesu od slatkog i kiselog vrhnja sa smjesom od jaja i šećera, promiješajte i potom razdijelite na dva ili tri dijela i u svaki dio dodajte sastojke po želji.
  4. To mogu biti rastopljena čokolada, ekstrakt vanilije, oreo keksi, napolitanke ili neki drugi keksi, sok od limuna, komadiće šumskog voća, mljevene bademe, lješnjake ili pistacije ili bilo što drugo čega se sjetite.
  5. Kad umiješate dodatke u osnovnu smjesu, stavite je na hlađenje, izvadite desetak minuta prije posluživanja da bude kremasta baš poput pravog sladoleda iz slastičarne i uživajte.
Linker
16. rujan 2024 17:10