SPRIJEČENA ŠTETA

Holding u strahu od hakera isključio sustav, dio usluga nedostupan, ne mogu se kupiti karte na Autobusnom kolodvoru!

Tvrtka je rekla da nema indikacija da su sustav i podaci ugroženi, a analiza je pokazala da je netko pokušao neovlašteno ući u sustav
 Srdjan Vrancic/Cropix

Zagrebački je Holding u četvrtak u popodnevnim satima zbog sumnje da bi mogao biti žrtva kibernetičkog napada izolirao svojih informacijski sustav.

Holding je u petak oko podneva na društvenoj mreži Facebook objavio da je sustav zatim analizirao te da su prvi rezultati pokazali sumnje na neovlašteni ulazak.

- Trenutno nema dokaza da su na bilo koji način ugroženi informacijski sustav i podaci - rekao je Holding.

Holding je u suradnji s državnim institucijama i u skladu s sigurnosnim protokolima poduzeo nužne mjere.

Sustav će ponovno biti funkcionalan kada se za to stvore uvjeti.

- Zbog preventivnog isključivanja informacijskog sustava, trenutno su nedostupne usluge fizičke prodaje karata na Autobusnom kolodvoru Zagreb za dio prijevoznika, dok nije moguće kupiti karte putem web stranice AKZ-a. Korisnike upućujemo na kupnju karata preko aplikacije Obeo ili direktno od autobusnih prijevoznika - rekao je Holding.

- Također, do daljnjega će biti nedostupne usluge plaćanja računa karticama u Korisničkom centru, a nedostupan je i telefonski broj Korisničke podrške ZGH-a. Građanima se zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju - dodao je Holding.

Tvrtka je rekla da za sada nema indicija da su tehnički kvar koji se dogodio u srijedu i spomenute sumnjive okolnosti povezane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 01:00