TORTURA NA GRANICI

Vulin priznao: ‘Da, ja sam sastavio popis onih koji nisu dobrodošli u Srbiju. Vidim da sam zaboravio puno ološa‘

Naglasio je da su svi pojedinci s popisa molili i tražili da im se zabrana ulaska u Srbiju ukine

Aleksandar Vulin

 Sefa Karacan/Anadolu Agency Via Afp

Potpredsjednik Vlade Srbije, Aleksandar Vulin, izjavio je danas da je kao ministar policije i direktor BIA-e pravio popise onih koji nisu dobrodošli u Srbiju, djelujući prema zakonu i svojoj savjesti, te je izrazio žaljenje što se tim popisima nije više posvetio, javlja Nova.rs.

- Popise sam sastavljao ja, kao ministar policije i direktor BIA-e, prema zakonu i savjesti, i žalim što se njima nisam više bavio, jer vidim koliko je ološa nepravedno zaboravljeno. Aleksandar Vučić o tome nije bio pitan niti je trebao biti, rekao je Vulin, reagirajući na kritike koje su upućene predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, zbog zadržavanja hrvatske pjevačice Severine na srpskoj granici.

Naglasio je da su svi pojedinci s popisa molili i tražili da im se zabrana ulaska u Srbiju ukine, te da su svi tvrdili da postoje i gori od njih, da nisu mislili ono što su pjevali i govorili, te da su ‘kukali kako im zabrana uzima novac ili ih ometa u upravljanju imovinom koju posjeduju u Srbiji‘.

Vulin je dodao da su neki od njih molili osobno, neki preko menadžera, a neki i preko premijera svojih država.

- Mnogi su pokušavali tajno doći do Aleksandra Vučića, kojeg su javno kritizirali, istaknuo je Vulin.

Vulin je naveo da je nekima na granicama Srbije rečeno da nisu dobrodošli jer su ‘pjevali o Orićevim pokoljima Srba na Božić, nekima zato što su tukli našu djecu na koncertima, psovali srpsku majku na društvenim mrežama, pjevali da im nitko ništa ne može jer su ‘jači od Srbije‘, vikali dok su pokazivali simbole Velike Albanije, slavili Antu Gotovinu.

Dodao je da su na popisima, koje je osobno sastavljao kao ministar policije i direktor BIA-e te ih potom predavao nadležnim organima, bili i strani državljani koji su dolazili u Srbiju sudjelovati u nasilnim prosvjedima, kao i narko-bosovi, od kojih se i sada strepe od Sarajeva do Prištine i Skoplja, a u Srbiji su im oduzimana vozila te su vraćani pješice preko granice.

Istaknuo je da je na popis s mjerom obaveznog zadržavanja i pojačane kontrole stavio i poslanike iz Skupštine Crne Gore koji su glasali da je Srbija genocidna.

- Na popise sam osobno stavio, kao ministar policije i direktor BIA-e, i Srbe koji nose cvijeće na grobove albanskih ubojica, kao i brojne ustaše koji u Vukovaru pjevaju ‘Juri i Bobanu‘, a onda bi htjeli doći u Bač i još jednom nam pljunuti u lice, rekao je Vulin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 16:53