BLISKE VEZE

Vučićev jastreb sastao se s Putinom u Rusiji, prenio mu je osobnu poruku srpskog predsjednika

Putin je izrazio nadu da će potpredsjednik srpske vlade ocijeniti mogućnost suradnje Beograda s ruskim Dalekim istokom

Aleksandar Vulin i Vladimir Putin

 Kristina Kormilitsyna/Afp

Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je s potpredsjednikom srpske vlade Aleksandrom Vulinom na marginama Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku. Srpski ministar prenio je osobnu poruku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kako prenosi Nova.rs.

Na početku razgovora, Putin je izrazio nadu da će potpredsjednik srpske vlade ocijeniti mogućnost suradnje Beograda s ruskim Dalekim istokom.

"Nadam se da će vaše poslovno putovanje u svakom slučaju biti uspješno i korisno, moći ćete pažljivo sagledati i procijeniti mogućnosti suradnje s tako velikom i perspektivnom regijom Ruske Federacije kao što je Daleki istok", rekao je on, kako piše Sputnjik.

Kako je istaknuo, Rusija igra značajnu ulogu u osiguranju energenata Srbiji na odličnim uvjetima za Beograd.

"Nažalost, što se tiče trgovinskih i ekonomskih veza, vidimo blagi pad opsega trgovine, znam da se vi u Vladi Srbije bavite tim pitanjima", rekao je Putin tijekom sastanka.

Vulin je, pak, između ostaloga rekao da je za njega velika čast i privilegija razgovarati s Putinom. "Vjerujte da je to veliko ohrabrenje za sve Srbe. Kada Rusija brine o Srbiji, kada joj je stalo gdje živi i što Srbija radi, onda je i nama Srbima lakše. Da Rusija nije opstala svih ovih stoljeća ne bi bilo ni Srbije. Mi smo narodi koje povezuje ne samo zajednička prošlost, nego i budućnost. Koristim ovu priliku i velika mi je čast što mogu učiniti da vam prenesem osobne, srdačne, bratske pozdrave predsjednika Aleksandra Vučića i njegovu želju da nastavite još dugo biti tako krepki, zdravi, mudri i da vodite svoju zemlju na dobrobit naroda Rusije", rekao je Vulin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 08:21