LUĐAK

Samo par sati prije ceremonije zatvaranja u centru Pariza odvijala se prava drama: ‘Zabranite kretenu ulazak u Francusku zauvijek!‘

Prizor je, piše britanski Telegraph, zaprepastio turiste koje se i na različitim snimkama po društvenim mrežama može doslovce čuti kako otežano dišu od jezivog prizora

Prizori s Eiffelovog tornja

 /Profimedia/ Screenshot Youtube

Tek nekoliko sati prije početka ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara u Parizu u centru grada odvijala se prava drama. Jedan je muškarac bez majice, kasnije identificiran kao Britanac te, kažu francuski mediji, profesionalni penjač, odlučio popeti se na Eiffelov toranj, visok 300 metara, bez ikakve opreme.

Išao je prema drugom katu tornja kada je zaustavljen od strane policije. Priveden je zbog ugrožavanja svojeg i života građana. Prizor je, piše britanski Telegraph, zaprepastio turiste koje se i na različitim snimkama po društvenim mrežama može doslovce čuti kako otežano dišu od jezivog prizora. Tijekom čitavih Olimpijskih igara Pariz je bio pod opsadom jakih policijskih snaga.

Svakodnevno je na ulicama grada bilo raspoređeno između 35 i 70 tisuća različitih pripadnika osiguranja, od zaštitara do policije, pa je još neshvatljivije kako se Britanac uspio popeti sve do drugog kata i krenuti u suludu avanturu prije nego ga je netko zaustavio.

Francuzi su, naravno, bijesni. "Potpuni manijak", "Tako se priroda rješava glupana", "Zabranite tom kretenu ulazak u Francusku zauvijek", samo su neki od komentara građana.

https://www.youtube.com/watch?v=Fwi5Pul1UU0

Par sati kasnije, nakon 16 dana uzbudljivih natjecanja Pariz je spustio zastor na 33. izdanje ljetnih Olimpijskih igara na kojima je nastupilo više od 10.000 sportaša iz 206 zemalja, uključujući i reprezentaciju izbjeglica.

Za razliku od svečanosti otvaranja koja je prvi put u povijesti održana izvan stadiona, brodskim mimohodom ili mimoplovom duž rijeke Seine, punih šest kilometara i u nazočnosti oko 300.000 gledatelja, ceremonija zatvaranja je održana na uobičajenom okruženju, stadionu Stade de France pred više od 70.000 gledatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 15:04