STRAVIČAN LOČIN

Roditeljima čiji je sin (13) ubio vršnjaka u Nišu prijeti 12 godina zatvora: Tužitelji dobili na uvid šokantne fotografije

Andrej Simić je ubijen s 37 uboda nožem, a motiv ovog zločina i dalje je misterij.

Ilustracija (srpska policija)

 Ranko Šuvar/Cropix

Roditeljima dječaka koji je 5. listopada prošle godine izmasakrirao svog školskog prijatelja Andreja Simića prijeti čak 12 godina zatvora jer se sumnjiče da su počinili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, a ne zlostavljanje i zanemarivanje djeteta za što su se prvobitno teretili i za što su maksimalno mogli biti osuđeni na tri godine zatvora, piše Telegraf.

Kako je za Telegraf.rs potvrđeno u Osnovnom javnom tužiteljstvu u Nišu koje je pokrenulo postupak protiv bračnog para M.M.M. i M.M. iz Niške Banje, nakon provođenja dokaznih radnji predmet je upućen na uvid Višem javnom tužiteljstvu.

Više javno tužiteljstvo je potvrdilo da je pokrenuto kriminalističko istraživanje roditelja dječaka koji je usmrtio školskog kolegu.

- Postoji sumnja da su počinili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Aktivno smo poduzeli mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja spornih činjenica predmeta o čemu će javnost biti pravovremeno informirana – navedeno je u odgovoru koji je potpisala Viša javna tužiteljica Borica Mitić.

Kazneni zakon u članku 288 na koje se pozvalo tužiteljstvo, navodi da ako je uslijed radnji osumnjičenog „nastupila smrt jedne ili više osoba, počinitelj će biti kažnjen zatvorom od dvije do 12 godina. Ista kazna prijeti i jednom i drugom osumnjičenom supružniku jer se terete da su teško djelo protiv opće sigurnosti počinili u suučesništvu.

Andrej Simić je ubijen s 37 uboda nožem u obiteljskoj kući prijatelja iz škole, a motiv ovog zločina i dalje je misterij.

S obzirom na to da je osumnjičeni ubojica u vrijeme izvršenja zločina imao samo 13 godina on ne može kazneno odgovarati.

Više javno tužiteljstvo se nakon zločina proglasilo nenadležnim te je predmet ustupilo Osnovnom javnom tužiteljstvu.

Oni roditelje sumnjiče za zlostavljanje i zanemarivanje djeteta jer, prema tvrdnjama roditelja ubijenog dječaka i brojnih svjedoka, nisu ništa poduzeli iako su znali da njihov sin sa sobom uvijek nosi puni torbu noževa.

Opunomoćenici obitelji Simić tužiteljstvu su dostavili fotografije s Facebook profila dječakove majke na kojoj ona u ruci drži pištolj dok na drugoj slici dječak velikim nožem “kolje” igračku medvjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 15:34