ODLUKA SUDA

Prva presuda nakon masakra u beogradskoj školi: Osuđen vlasnik streljane u kojoj je Kosta K. učio pucati

Ratko Ivanović proglašen je krivim zbog izvršenja kaznenog djela davanja lažnog iskaza. Osuđen je na pet mjeseci zatvora

Roditelji ubijenih učenika (arhivska fotografija)

 CROPIX

Viši sud u Beogradu u četvrtak je donio i objavio presudu kojom je prihvaćen sporazum o priznanju kaznenog djela, zaključen između javnog tužitelja Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu i okrivljenog Ratka Ivanovića, s braniteljem, kojom je on osuđen na pet mjeseci kućnog zatvora zbog davanja lažnog iskaza tijekom istrage koja je vođena protiv Vladimira Kecmanovića, oca dječaka ubojice, Koste K.

- Okrivljeni Ratko Ivanović proglašen je krivim zbog izvršenja kaznenog djela davanja lažnog iskaza i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci, a koja će se izvršiti tako što osuđeni ne smije napuštati prostorije u kojima stanuje, osim u slučajevima propisanima zakonom koji uređuje izvršenje kaznenih sankcija i to bez primjene elektronskog nadzora - priopćeno je iz Višeg suda u Beogradu, piše Kurir.

Kako se dodaje, stranke su se odrekle prava na žalbu protiv navedene presude i ona je pravomoćna.

Podsjetimo, Ivanović je inače vlasnik streljane u koju je Vladimir Kecmanović dovodio sina učiti pucati iz oružja iz kojeg je 3. svibnja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devet vršnjaka i radnika osiguranja.

Tijekom istrage, Ivanović je navodno izjavio da je dječak dolazio s ocem, ali da nije vježbao gađanje, zbog čega se i sam našao na optužnici zbog davanja lažnog iskaza. Taj iskaz opovrgnuo je na suđenju, a prema neslužbenim informacijama, potvrdio je da je otac davao sinu pucati i to iz velikokalibarskog oružja, usprkos upozorenju da bi se mogao ozlijediti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 15:34