PROSVJED U BEOGRADU

Prosvjednici uhićeni pod optužbom da su novinarki zloglasnog tabloida gurali sendvič u usta, no video pokazuje pravu istinu

Na snimci koja kruži internetom, vidi se da prosvjednici nisu ni dotakli novinarku, a da im se ona sve vrijeme smješkala

Snimka s prosvjeda

 Društvena mreža X

Prosvjednici iz Beograda, Ivan Bjelić, Jevđenije-Juliujan Dimitrijević i Nikola Ristić osuđeni su na zatvorske kazne pod optužbom za drsko i bezobzirno ponašanje pri čemu su, tako se barem tvrdilo, Dimitrijević i Ristić vikali, a Bjelić mahao sendvičem i pokušao ga ugurati u usta novinarki Informera.

No, dan nakon što su sudionici prosvjeda 29. studenoga blokirali Državno tužiteljstvo i zgradu Vlade Srbije, na internetu se pojavio video prve večeri prosvjeda na kojem se vidi da spomenuti mladići nisu ni dotakli novinarku iz tabloida bliskog vlasti te da predsjednik Aleksandar Vučić otvoreno laže kad ih optužuje, piše Nova.rs.

Sudionici velikog prosvjeda za očuvanje Jadra i protiv iskopavanja litija blokirali su u nedjelju zgrade Državnog tužiteljstva i Vlade Srbije jer su njihovi aktivisti - Bjelić, Dimitrijević i Ristić - uhapšeni nakon što je više od 200 pripadnika policije napalo i otjeralo građane.

Naime, mladići su optuženi za drsko i bezobzirno ponašanje prema novinarki režimskog tabloida Informer tako što su, kako tvrdi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, dvojica vikala na nju, dok je treći mahao sendvičem.

Na snimci koja kruži internetom, vidi se da prosvjednici nisu ni dotakli novinarku, a da im se ona sve vrijeme smješkala i nešto govorila.

Mladići, vidi se na snimci, novinarki nude sendvič, što ona odbija kimanjem glave, ali se cijelo vrijeme smiješi. A onda ona, a ne aktivisti, dva puta ‘napada‘ jednog od njih, Ivana Bjelića - prvi put ga je gurnula rukom, drugi put ga je udarila u lice.

Vidljivo je to na usporenoj snimci koju je jedan od sudionika prosvjeda objavio na društvenoj mreži X.

Inače, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je navodno drsko ponašanje aktivista, istaknuvši da mu je žao novinarke zbog onoga što je proživjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. kolovoz 2024 10:27