SVOM SNAGOM

Pojavio se šokantni video ukrajinskih vojnika dok probijaju rusku granicu: ‘Ovo je samoubilačka misija!‘

Ruska strana je kazala da su ukrajinski vojnici koji su uspjeli pobjeći, vrlo brzo ‘eliminirani‘, dok su ostali izgorjeli s vozilom

Ukrajinsko oklopno vozilo

 Twitter

Na društvenim mrežama se pojavio šokantan video koji prikazuje trenutak u kojem se ukrajinski vojnici oklopnim vozilom Kozak 2 zaletavaju u barikadu na granici s Rusijom, piše Daily Mail. Mnogi su njihovu misiju nazvali ‘samoubilačkom‘.

Riječ je o kontrolnoj točki Kolotilovka u ruskoj oblasti Belgorod. Vozilo je svim snagom udarilo u protutenkovske prepreke, tzv. ‘zmajeve zube‘, nakon čega su ga napali ruski dronovi.

Ukrajinsko vozilo potom su pogodili i projektili s preciznim navođenjem, a Rusi su tu čitavu akciju na društvenim mrežama prozvali ‘samoubilačkom misijom‘.

Neki vojnici čudesno su se uspjeli spasiti i pobjeći iz vozila koje je nestalo u velikoj vatrenoj kugli.

‘Jedva živi, vojnici su ipak uspjeli napasti kontrolnu točku‘, rekao je jedan izvor.

Međutim, ruska strana je kazala da su ukrajinski vojnici koji su uspjeli pobjeći, vrlo brzo ‘eliminirani‘, dok su ostali izgorjeli zajedno s vozilom.

Na snimci se vidi ukupno sedam ukrajinskih vojnika, no u oklopnom vozilu ukrajinske proizvodnje Kozak 2 može biti do 11 vojnika.

Ukrajinske snage su dosad izvele nekoliko pokušaja proboja u rusku oblast Belgorod.

Ovaj posljednji incident poklapa se s ruskim izvješćima o zaustavljanju ukrajinskog proboja kod kontrolne točke Kolotilovka.

Neki izvori kažu kako su Ukrajinci koristili i tenkove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. kolovoz 2024 15:07