NOVI MUČNI DETALJI

Odsječena glava Kristine Joksimović bila je u vreći za smeće: ‘Otac ju je otvorio i počeo vrištati‘

Otac ubijene misice pronašao je njezinu glavu u vreći za smeće u njezinoj praonici rublja

Ilustrativna fotografija

 Buzz Pictures/alamy/profimedia/buzz Pictures/alamy/profimedia/

Bivša finalistica Miss Švicarske Kristina Joksimović (38) pronađena je ubijena u veljači u Binningenu, u blizini Basela u Švicarskoj. Navodno je zadavljena i raskomadana ubodnom pilom i vrtnim škarama prije nego što ju je njezin suprug, Marc Rieben (41) kojeg su lokalni mediji nazivali samo pseudonimom Thomas, samljeo u blenderu.

Otac ubijene misice pronašao je njezinu glavu u vreći za smeće u njezinoj praonici rublja, gdje je njezine djelomično očišćene ostatke ostavio njezin suprug. Ovaj je traumatičan detalj otkrila obiteljska prijateljica ekskluzivno za Daily Mail.

Užasnuti otac njezine je ostatke pronašao 13. veljače u crnoj vreći za smeće iz koje je virila plava kosa.

"Kada je otvorio crnu vreću za smeće, vidio je njezinu odsječenu glavu s kosom koja je još bila pričvršćena za nju", rekla je obiteljska prijateljica, koja je navela da već godinama poznaje Kristinine roditelje i ostatak rodbine.

Kristinin otac do uznemirujućeg je otkrića došao nakon što je satima boravio u kući, večerao sa svoje dvije unuke, i razgovarao s Marcom, koji je glumio da ne zna gdje je bivša manekenka. Njezini su se roditelji prvi put zabrinuli kad su ih nazvali iz vrtića njihovih unuka i zamolili ih da dođu po djecu nakon što im se kći nije pojavila.

Marc ih je ostavio kod kuće, tvrdio da ne zna gdje mu je supruga i ponudio njezinom ocu nešto za piće.

"Satima se pretvarao kao da je sve u redu, čavrljao je s njezinim ocem i pripremao svima večeru, prije nego što je spremio djecu na spavanje. Otac je otišao po Kristininu majku i vratio se u kuću. Marc je stalno inzistirao na tome da ne zna gdje je Kristina i tvrdio je da je ona znala ponekad tako samo otići. Njezina je majka htjela podnijeti prijavu nestale osobe policiji, ali nisu mogli ništa učiniti jer nije bila nestala više od 24 sata i Marc je na kraju poklopio slušalicu", rekla je prijateljica obitelji za Daily Mail.

Dok je Marc razgovarao sa svojom svekrvom, Kristinin otac tražio je tragove svoje kćeri u svakoj sobi u kući.

Kada je stigao do izolirane prostorije s debelim betonskim zidovima u podrumu, gdje se nalazi kućna praonica rublja, ugledao je veliku crnu vreću za smeće iz koje vire pramenovi kose.

"Kada je otvorio vreću, unutra je pronašao njezinu odsječenu glavu, istrčao je iz prostorije vrišteći i rekao prolazniku da pozove policiju, prije nego što se vratio u kuću kako bi se suočio sa svojim zetom, koji je bio zaprepašten jer je vjerojatno mislio da je nitko neće pronaći. Kada je policija stigla u kuću i odvela Marca s lisicama na rukama, on je njezinoj majci hladno rekao: ‘Pa, rekla si mi da ćeš doći samo nakratko‘. Nije pokazivao nikakvo kajanje. Koliko moraš biti poremećen da ne pokažeš niti jednu emociju", komentirala je prijateljica.

Drugi izvor, 59-godišnja obiteljska prijateljica, ispričala je kako je Kristinino ubistvo ‘veliki šok‘ za obitelj.

"Njezin otac je jak i donekle se drži, ali trenutno je na psihološkom liječenju. Njezina smrt ga razdire. Njezina majka totalno je uništena. Svaki dan ide kod psihijatra, ne može se nositi s tim, razumljivo", otkriva za Daily Mail i dodaje kako nikada ne zna što bi uopće rekla njezinim roditeljima, nakon takve tragedije ne postoji ništa čime bi ih se moglo utješiti.

"Ne možete ih ničime utješiti, jer pravda za ovako nešto ne postoji, koliku god kaznu on dobio", zaključuje.

Prošlog je tjedna Marc uložio žalbu da ga se pusti iz pritvora, no švicarski Savezni sud u Lausannei ga je odbio. Istraga koja je u tijeku otkrila je da postoje "konkretne indikacije mentalne bolesti" u pozadini ovog slučaja.

Obiteljska prijateljica koja je progovorila za medije inzistirala je na tome da ostane anonimna, iz straha od posljedica ako Kristinin suprug bude pušten iz zatvora.

"Ako izađe, svi smo mrtvi, pogotovo njegova djeca", rekla je.

Kristinine male kćeri također su išle kod dječjih psihologa, koji su im na njezinu sprovodu objasnili da "mama spava" i da je "više nema", otkriva obiteljska prijateljica. Djevojčice su na grobu ostavile svoje malo umjetničko djelo i na srpskom jeziku napisale: "Volimo te."

Kristina, koja je rođena u Binningenu, bila je srpskih korijena, a prešla je iz manekenstva u trenericu modnih pista. Trenirala je kandidatkinje za Miss Švicarske. Sada je u tijeku borba oko skrbništva nad njezino dvoje djece, a pretpostavlja se da bi ono moglo pripasti ili Kristininim roditeljima ili Marcovoj sestri, koju uzdržava njezin i Marcov otac milijunaš i zastupaju njegovi kolege odvjetnici.

"Njezini roditelji su srednja klasa i ne mogu pobijediti protiv skupih odvjetnika njegove obitelji", rekla je obiteljska prijateljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 17:31