NIKAD VIĐENA

Objavili novu snimku rušenja WTC-a u New Yorku nakon napada 11.9.

Riječ je o 17-minutnom video zapisu s policijskog helikoptera koji je cijelo vrijeme nadlijetao zrakoplovima napadnute nebodere

NEW YORK - Još jedna izgubljena snimka rušenja njujorških tornjeva 'blizanaca' Svjetskog trgovačkog centra 11. rujna 2001. ugledala je svjetlo dana. Riječ je o video zapisu s policijskog helikoptera koji je cijelo vrijeme nadlijetao zrakoplovima napadnute nebodere.

Napadi na WTC 'blizance' do sada nisu viđeni iz ovog kuta, a na snimci se vidi kako u ljudima zarobljenima u oštećenim neboderima nije bilo spasa. Tada je poginulo gotovo 3000 ljudi.

- To je to. Najveća katastrofa na svijetu. Upravo sada i ovdje - mogu se čuti riječi policijskog pilota.

Snimka u trajanju 17 minuta dio je dokaznog materijala u istrazi rušenja WTC-a. Iako su vlasti njome raspolagale nije bila puštena u javnost.

Međutim, u javnosti je završila preko tajne stranice za razmjenu podataka Cryptome zajedno s fotografijama koje su helikopteri njujorške policije načinili tog dana.

Snimka počinje kada su oba zrakoplova već pogodila Tornjeve. Helikopter lebdi stotinjak metara iznad zapaljenih nebodera i vatra i dim se jasno mogu vidjeti. Preleti policijske letjelice pored nebodera pružaju pogled na opseg štete na mjestima gdje su zrakoplovi bili udarili.

- Cijela strana! Nema je, cijeli toranj je nestao. Srušili su cijeli toranj. I drugi će pasti - čuje se glas pilota.

U zaključku trogodišnje istrage, američke su vlasti za rušenje tornjeva okrivile snažan požar koji je nastao nakon zalijetanja zrakoplova u nebodere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 05:33