I TAKO DEVET GODINA

Nezapamćen slučaj potresa Francusku: Supruzi je u obroke podvaljivao tablete kako bi je onesvijestio. Potom bi otvorio chat...

Policija je pronašla više od 20.000 fotografija Dominiqueove supruge Gisele, koju su od 2011. seksualno napastovala 72 stranca

Gisele Pelicot sa sinom i kćeri u sudnici

 Christophe Simon/afp/profimedia/Christophe Simon/afp/profimedia

"Ti si poput mene, voliš silovanje", ovo je samo jedna od izopačenih poruka koje je Dominique Pelicot poslao desecima muškaraca koje je pozvao da seksualno zlostavljaju njegovu suprugu Gisele.

Svoje bolesne zločine revno je dokumentirao i katalogizirao tijekom razdoblja od čak devet godina. A sad, skoro četiri godine nakon što je uhićen jer je u supermarketu snimao ženama ispod suknji, 71-godišnjem Francuzu konačno se sudi, kao i još pedesetorici muškaraca koji su se odazvali njegovom poremećenom pozivu.

Kako piše Daily Mail, Pelicotu se sudi u gradu Avignonu, a optužen je za organiziranje lanca silovanja za koji je koristio online chat pod nazivom "Bez njezina znanja‘" kako bi pronašao "regrute" koji su voljni sudjelovati u njegovim uvrnutim fantazijama.

Policija je pronašla više od 20.000 fotografija Dominiqueove supruge Gisele, koju su od 2011. seksualno napastovala 72 stranca dok je bila bez svijesti jer ju je suprug drogirao. Njih 50 identificirano je i također im se sudi. A nesretna Gisele 2020. godine upravo je od policajaca saznala mračnu istinu.

image

Gisele Pelicot sa sinom i kćeri u sudnici

Christophe Simon/afp/profimedia/Christophe Simon/afp/profimedia

Danas 72-godišnjoj ženi zdravstveno stanje dugo se i sustavno pogoršavalo - gubila je pamćenje zbog čega je vjerovala da boluje od Alzheimerove bolesti, a imala je i česte neobjašnjive ginekološke probleme. Žrtva silovanja na predraspravnom ročištu sucu je ispričala kako se osjećala kad je otkrila pravi uzrok svojih fizičkih i psihičkih muka.

- Gadi mi se (Dominique)... Osjećam se prljavo, uprljano, izdano... Kao da me ‘pokosio‘ tsunami ili udario brzi vlak. Bila sam njegova stvar - rekla je.

Predsjedavajući sudac Roger Arata u ponedjeljak je najavio kako će sva saslušanja biti javna. Gisele se, naime, odrekla prava na anonimnost, zahtijevajući javno suđenje do samog kraja istog.

Monstrum Pelicot u međuvremenu je priznao mnoge zločine za koje je optužen. U prethodnim saslušanjima rekao je da je svojoj supruzi u večernje obroke podvaljivao moćne tablete za smirenje kako bi osigurao da bude bez svijesti. Kaže i kako je nametnuo stroga pravila svakom od muškaraca koje je pozvao da siluju njegovu suprugu - morali su parkirati automobile što dalje od kuće i pješačiti do njih, nisu smjeli nositi parfeme, pušiti i piti, nokti su im morali biti odrezani i čisti, a ruke temeljito oprane vrućom vodom prije nego što bi uopće smjeli dodirnuti Giseleinu kožu - uz sve to, na najmanji znak njezine uznemirenosti, morali su se povući.

image

Gisele Pelicot

Christophe Simon/afp/profimedia/Christophe Simon/afp/profimedia

Pelicotova odvjetnica, Beatrice Zavarro, rekla je da je optuženi spreman suočiti se sa svojom obitelji i suprugom.

- Srami se onoga što je napravio, to je neoprostivo - izjavila je.

Među drugim optuženim silovateljima, koji su u dobi između 26 i 72 godine, izdvojeni su vozač viličara, vatrogasac, šef tvrtke, novinar... Neki su samci, neki oženjeni ili rastavljeni, a neki obiteljski ljudi. Njihovi odvjetnici tvrde da su svi zapravo bili namamljeni u zamku i da nisu znali da je Gisele nevoljna sudionica Dominiqueove bolesne fantazije.

No Pelicot, koji tvrdi da ga je kao devetogodišnjaka silovala medicinska sestra, istražiteljima je rekao da su svi muškarci bili svjesni toga da je Gisele drogirana prije silovanja. Otkrio je i da su samo tri "regruta" napustila njihovu kuću nedugo nakon što su stigli, dok su svi ostali nastavili sa zlostavljanjem, dok su se neki vraćali čak šest puta kako bi iznova silovali nesretnu Gisele.

No to nije sve - glavni optuženik također se tereti za ubojstvo i silovanje iz 1991. godine, što on negira, ali i pokušaj silovanja iz 1999., što je priznao nakon obavljene DNK analize.

Šokantno suđenje trajat će do 20. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 13:46