IZ ČISTA MIRA

Muškarca u kariranoj košulji traži policija iz nekoliko zemalja, strahota koju je učinio bebi u parku je neprepričljiva...

Napadača na dijete se može vidjeti na snimkama nadzornih kamera koje je objavila policija

Napadač

 /Queensland Police

Australska policija u suradnji s policijama iz drugih država traga za muškarcem koji je u parku devetomjesečno dijete polio vrelom kavom.

Napad se dogodio prošlog mjeseca u Brisbaneu. Beba je pretrpjela ozbiljne ozljede na licu, rukama i nogama i podvrgnuta je nizu operacija.

Policija Queenslanda izdala je uhidbeni nalog za 33-godišnjakom za kojim se traga zbog djela s namjerom nanošenja teških tjelesnih ozljeda, optužbe za koju je moguća kazna doživotnog zatvora.

Dijete je bilo na pikniku sa svojom obitelji u parku u predgrađu Brisbanea, kad im je, prema tvrdnjama svjedoka, prišao "čudan čovjek" i bacio tekućinu na dijete, a zatim pobjegao trčeći.

Muškarac je četiri dana nakon napada pobjegao iz Australije.

Motiv napada zasad nije poznat.

Napadača na dijete se može vidjeti na snimkama nadzornih kamera koje je objavila policija. Na jednoj od snimki muškarac s naočalama u plavoj košulji i sa crnim šeširom na glavi bježi kroz grad.

Policija tvrdi da se muškarac namjerno maskirao jer je bio svjestan da će ga snimiti nadzorne kamere.

Nakon napada, muškarac je uzeo taksi do središta Brisbanea, zatim se odvezao automobilom preko državne granice do New South Walesa prije nego što je 31. kolovoza poletio iz zračne luke Sydney.

Policija tvrdi da je uspjela identificirati muškarca, ali zasad ne žele ime iznijeti u javnost. Kazali su za njega da je ‘gostujući radnik‘ koji povremeno dolazi u Australiju. Zamolili su građane da ih informiraju ako znaju nešto o muškarcu sa snimke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 13:50