UŽAS U TURSKOJ

Katastrofalni požar prijeti omiljenom ljetovalištu: Vatrena stihija zahvatila hotel, goste hitno evakuiraju

Požar se gasi s kopna i iz zraka, a vatra je zahvatila jedan hotel, turističku školu i jednu vilu

Požar u Turskoj (arhiva)

 Mehmet Emin Menguarslan/Anadolu Agency Via Afp

Vatrogasci pokušavaju ugasiti veliki šumski požar u Turskoj koji se približio naseljenim mjestima u jugozapadnom dijelu zemlje.

Širenju požara pridonose jaki vjetrovi i temperature blizu 40 stupnjeva, a ugroženi su hoteli i naselja u obalnom gradu Icmeler blizu popularnog ljetovališta Marmaris, prenosi Reuters.

Požar se gasi s kopna i iz zraka, a vatra je zahvatila jedan hotel, turističku školu i jednu vilu, kako prenose lokalni mediji. U tijeku je evakuacija turista iz sedam luksuznih vila. U gašenju požara sudjeluje osam helikoptera i pet aviona.

Turska obalna straža zaštitila je zaljev i prekinula pomorski promet na području na kojem su kanaderi i helikopteri uzimali vodu.

Video snimke prikazuju crni i bijeli dim koji se diže iznad obale i približava se naseljenim mjestima, dok turisti promatraju dramatična zbivanja s plaže.

Požari od prošlog ljeta, od kojih je većina izbila blizu Marmarisa, bili su jedni od najintenzivnijih ikad u Turskoj, objavila je tada agencija Europske unije za promatranje atmosfere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 08:14