GUTAJU KUĆE

Goleme rupetine stvaraju se diljem Floride: ‘Pas mi je zalajao, provirio sam van i shvatio da mi nema garaže i kamiona‘

Vrtače su česta pojava na tom području, pogotovo tijekom obilnih oborina

Vrtača u okrugu Hillsborough

 Hcso/mega/the Mega Agency/profimedia/Hcso/mega/the Mega Agency/profimedia

Nakon što je uragan Milton prouzročio desetke tornada uz rekordnu količinu kiše, sada se u mnogim okruzima Floride stvaraju vrtače, prenosi FOX Weather.

Najveće su zabilježene u okruzima Polk i Hillsborough, gdje su lokalne vlasti upozorile stanovnike da budu na oprezu, jer se teren može naglo promijeniti. Fotografije koje je podijelio Ured šerifa okruga Hillsborough prikazuju pločnik koji je propao jugoistočno od Tampe.

Nisu izvijestili o šteti na kućama, ali obližnja cesta je zatvorena. Lokalni stanovnik je za FOX Weather rekao da su ostali zarobljeni u susjedstvu i morali pronaći zaobilaznu rutu.

Sličan je prizor i u okrugu Polk, gdje se stvorila vrtača između dvije kuće. Vlasnici su rekli da ih je pas probudio, jer je počeo lajati kad je dvorište popustilo usred noći. Nema ozlijeđenih, ali vrtača je “progutala” kamion i dio garaže.

Florida se često naziva “glavnim gradom vrtača u SAD-u”, pogotovo tijekom obilnih oborina. Tada se povećava težina tla na površini, što dovodi do podzemne erozije i stvaranja šupljina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. listopad 2024 23:12