PREMIJERKA ITALIJE

Giorgia Meloni otvorila dušu o turbulentnom razvodu: ‘Još uvijek ga volim! A zbog reakcije naše kćeri srce mi je puklo...‘

Talijanska je premijerka rekla da današnje društvo djecu vidi kao prepreku koju žene moraju svladati da bi imale karijeru
 Filippo MONTEFORTE/AFP

Talijanska premijerka Giorgia Meloni rekla je talijanskom časopisu Chi da je njezina 8-godišnja kći Ginevra "plakala" nakon što se u listopadu 2023. godine razišla s dugogodišnjim partnerom, televizijskim novinarom Andreom Giambrunom, prenosi The Times.

Meloni je intervju Chiju dala nakon što je krajem srpnja ove godine na službeno putovanje u Peking u Kini povela svoju kćer. Ta je odluka talijanske premijerke izazvala veliku raspravu u Italiji. "Iskreno, ne razumijem zašto," rekla je Meloni. "Između putovanja i poslovnih obveza bila sam odsutna gotovo tjedan dana. Prema onima koji kritiziraju, trebala sam kćer ostaviti kod kuće - ili možda kod prijatelja?", dodala je 47-godišnja talijanska premijerka. "Smiješno mi je da se određeni ljudi smatraju toliko moralno superiornima da mogu poučavati majku kako da odgaja vlastito dijete. Mislim da svaka majka zna što je najbolje za njeno dijete i da bi trebala moći slobodno birati", ustvrdila je Meloni.

Majčinstvo se ne može koristiti kao način za zaustavljanje profesionalnog napretka žena ako talijanska premijerka može pokazati da je njezin posao kompatibilan s majčinstvo, rekla je Meloni za Chi. Obavljanje važnog posla i odgajanje djece u isto vrijeme ne bi trebalo biti revolucija, rekla je. No, dodala je da u današnjem društvu vjerojatno jest jer ono djecu vidi kao prepreku koju žene moraju svladati da bi imale karijeru.

Talijanska je premijerka u intervjuu za Chi stala u obranu svog 43-godišnjeg bivšeg partnera Andree Giambruna. Opisala ga je kao "najboljeg oca kojeg bi mogla poželjeti za svoju kćer".

Meloni i Giambruno bili su u vezi 10 godina, a prekinuli su nakon što je ovaj jednoj kolegici tobože kroz šalu predložio trojac. Meloni ga je obranila i kad je u rujnu 2023. godine rekao da žene trebaju "izbjegavati opijanje" ako žele izbjeći silovanje.

Rekla je da su ona i njezina kćer provodile vrijeme s Giambrunom na odmoru s prijateljima i njihovom djecom. Dodala je da su ona i Giambruno još uvijek prijatelji te da se još uvijek vole. Rekla je i da oboje vide koliko je njihova kći sretna kad je cijela obitelj na okupu. "Čak i ako je naša razdvojenost konačna, uvijek ćemo provoditi vrijeme zajedno, kao mnoge druge obitelji s razdvojenim roditeljima", rekla je Meloni.

Ginevra je bila jako vezana uz oba roditelja, dodala je Meloni. "Dugo je glumila da se ništa nije dogodilo, ali znam da je plakala kad je nismo vidjeli. Srce mi se tad smanjilo na veličinu oraha", rekla je talijanska premijerka.

Meloni je rekla da joj važna misija služenja naciji pomaže podnijeti to što propušta važne trenutke u životu svoje kćeri.

"Djeca s pravom žele da budete tu kad se nešto emotivno dogodi," rekla je Meloni. "Problem je što ne možete znati što će ih i kada dirnuti. Propustila sam i propustit ću veći dio emotivnih trenutaka Ginevre", dodala je talijanska premijerka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 10:38