NESVAKIDAŠNJI FENOMEN

FOTO Čudo u Makedoniji: Naslage dima u crkvi počele blijediti, a freske poprimile prirodnu boju

Skopje, 080412.Nesvakidasnji fenomen prociscavanja fresaka poceo se dogadjati u unutrasnjosti poznate skopske crkve Sveti Velikomucenik Dimitrija. Freske u unutrasnjosti crkve, na kojima se godinama talozio dim od izgorjelih svijeca koje su palili vjernici postupno su poceli dobivati svoju prirodnu boju. Naslage dima pocele su blijediti, a na povrsinu je izasla prirodna boja freski. Crkvu su danas posjetili poglavar Makedonske pravoslavne crkve, Arhiepiskop Ohridski i Makedonski, gospodin gospodin Stefan, kao I brojni vjernici koji pale svijece i dodiruju freske da bi osijetili cudo. Prirodne boje najvise se vracaju na oreolima iznad glava naslikanih svetaca, isto kao i na dio njihove nosnje naslikane sa zlatnom bojom. Foto: Maja Zlatevska / Cropix
 Maja Zlatevska / Cropix

SKOPJE - Nesvakidašnji fenomen pročišćavanja fresaka počeo se događati u unutrašnjosti poznate skopske crkve Sveti Velikomučenik Dimitrija.

Freske u unutrašnjosti crkve, na kojima se godinama taložio dim od izgorjelih svijeća koje su palili vjernici postupno su počeli dobivati svoju prirodnu boju. Naslage dima počele su blijediti, a na površinu je izašla prirodna boja freski.

Crkvu su danas posjetili poglavar Makedonske pravoslavne crkve, Arhiepiskop Ohridski i Makedonski, gospodin Stefan, kao i brojni vjernici koji pale svijeće i dodiruju freske da bi osijetili čudo.

Prirodne boje najviše se vraćaju na oreolima iznad glava naslikanih svetaca , isto kao i na dio njihove nošnje naslikane sa zlatnom bojom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 02:10