PROFESORICA MATEMATIKE

Dječaku (15) je majka dogovorila repeticije. Kada mu je zavirila u WhatsApp poruke istog je trena alarmirala policiju...

Uhvaćena je nakon što je majka ranjivog dječaka na njegovom mobitelu pronašla poruke koje mu je ova slala

Holly Rouse-Sweeney

 SWNS/SWNS/Profimedia

Engleska nastavnica matematike Holly Rouse-Sweeney (37) prošlog je petka osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od šest godina jer je seksualno zlostavljala "ranjivog tinejdžera" kojemu je preko interneta davala instrukcije, piše The Telegraph.

Rouse-Sweeney je uhvaćena nakon što je dječakova majka na njegovom mobitelu u svibnju 2023. pronašla neprimjerene poruke koje mu je ova slala preko komunikacijske platforme WhatsApp. Policija je nakon toga pretresla njezino prijenosno računalo te na njemu pronašla njezin dnevnik. On je sadržavao nekoliko inkriminirajućih unosa, a u jednom od njih je pisalo koliko dječak ima godina.

Rouse-Sweeney je kasnije priznala krivnju za dva slučaja upuštanja u seksualne aktivnosti s dječakom te četiri slučaja navođenja dječaka na seksualnu aktivnost. Ona je ustvrdila da je to napravila zbog dugotrajne mentalnog poremećaja s kojim se bori.

image

Holly Rouse-Sweeney

SWNS/SWNS/Profimedia

Nastavničino je ime uvršteno u registar seksualnih prijestupnika i zabranjeno joj je da ikada više stupi u kontakt s dječakom kojeg je zlostavljala.

"Znam da je zlostavljanje značajno utjecalo na žrtvu i njezinu obitelj i nadam se da će ih visoka kazna utješiti", rekao je istražiteljica Keeley Bringhurst, stručnjakinja za progon zlostavljača djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2024 05:53