KAKAV ‘ULOV‘

Carinici ostali u šoku nakon otkrića na granici: ‘Bili su mu puni džepovi, migoljile su se, bile su svih boja i oblika...‘

Pokušao je prokrijumčariti čak 100 živih zmija - i to u hlačama

Zmije u plastičnoj vrećici koje su zaplijenjene u Shenzenu

 Handout/Afp

Kineski carinici ostali su zaprepašteni slučajem muškarca koji je u Kinu pokušao prokrijumčariti čak 100 živih zmija - i to u hlačama.

Carinici Shenzena zaustavili su neidentificiranog putnika koji je dolazio iz Hong Konga krijući u hlačama zabranjenu i opasnu pošiljku, prenosi Guardian.

- Nakon pregleda, carinici su otkrili da su džepovi hlača koje je nosio putnik bili krcati plastičnim vrećicama sa zatvaračem i zalijepljeni trakom, navode u priopćenju.

- Nakon otvaranja utvrđeno je da svaka vrećica sadrži žive zmije u svim oblicima, veličinama i bojama, dodaje se.

U priopćenju se navodi da su policajci zaplijenili 104 gmaza, uključujući mliječne zmije i kukuruzne zmije, od kojih su mnoge nisu bile autohtone vrste.

Kineska carina objavila je i videoprilog na kojemu se vide dva pogranična policajca kako proučavaju crvene, ružičaste i bijele zmije kako se migolje u vrećicama.

Kina je jedno od najvećih svjetskih centara trgovine životinjama, no vlasti posljednjih godina ulažu napore u suzbijanje ilegalne trgovine.

Državni zakoni o biološkoj sigurnosti i kontroli bolesti zabranjuju ljudima unošenje alohtonih vrsta bez dopuštenja.

"Oni koji prekrše pravila snositi će odgovornost u skladu sa zakonom", rekla je carinska uprava, ne precizirajući kaznu za muškarca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. kolovoz 2024 23:06