IDU DALJE

Zagrebački studenti osvojili zlato na Europskom natjecanju iz studentske debate: ‘Neopisivo smo ponosni!‘

Ovo je već peta godina za redom u kojoj zagrebački debatanti osvajaju titule na europskim i svjetskim natjecanjima

Jagoda Sabljić i Petar Žnidar

 Instagram/zsdforum

Danas se obilježava međunarodni dan profesionalnih govornika. Riječ je o ljudima koji svojim govorima obrazuju i motiviraju ljude te tako potiču razvoj i napredak društva, prenosi Zagreb.info.

Da u Hrvatskoj ima odličnih govornika prošli tjedan dokazali su zagrebački studenti na Europskom natjecanju iz studentske debate u Glasgowu, na kojem su se plasirali kao prva ekipa u kategoriji engleski kao drugi jezik (English as second language).

Pobjednički dvojac bili su Jagoda Sabljić i Petar Žnidar, koji su se plasirali i u polufinale kategorije koja uključuje i govornike kojima je engleski materinji jezik. Petar je ocijenjen je za trećeg najboljeg govornika natjecanja, a Jagoda je zauzela sedmo mjesto na toj listi. Zagrebački tim u finalu je bio protiv timova iz Kopenhagena, Tel Aviva i Londona.

“Nevjerojatno smo sretni i ponosni na naš uspjeh. Dokazali smo da smo najbolji ESL tim u Europi i u top 5 timova općenito. Zagreb je opet pokazao da je u samom vrhu Europe i nadamo se da ćemo u prosincu pokazati da smo i u samom vrhu svijeta, jedino što nam još treba su donacije da možemo doći do Paname i Zagrebu donijeti još jednu titulu svjetskog prvaka, kao što smo to napravili u Koreji, Beogradu i Madridu! Presretni smo sa svom podrškom koju su nam pružili svi oni koji su pratili europsko prvenstvo u debati i znamo da smo ih učinili ponosnima, a znamo da ih možemo učiniti još ponosnijima u Panami!”, komentirao je za Zagreb.info Petar Žnidar.

Voditelj i mentor zagrebačke ekipe Tin Puljić sudio je finale u open kategoriji, što je u svijetu debatnih natjecanja također velika čast. Inače, Tin Puljić je s partnerom Lovrom Špremom 2021. godine osvojio svjetsko natjecanje u Južnoj Koreji i to u open kategoriji.

“Kao mentor iznimno sam ponosan na ovaj rezultat, pogotovo stoga što on nastavlja niz naših odličnih rezultata u vidu osvajanja titula i dolazaka u finala na velikim natjecanjima, odnosno na europskoj i svjetskoj razini”, pohvalio je ekipu mentor.

Pet godina za redom Zagreb ostvaruje vrhunske rezultate

“Petar i Jagoda pokazali su, još jednom, da se naši studenti mogu nositi s konkurencijom s mnogo bogatijih i prestižnijih sveučilišta. Nadamo se sličnom uspjehu ove zime, na Svjetskom prvenstvu u Panami te smo trenutno u procesu prikupljanja sredstava kako bi naš tim otputovao na natjecanje, stoga ovim putem pozivam sve koji žele i u mogućnosti su da nam pomognu kako bismo naše debatante poslali na još jedno svjetsko natjecanje”, ponosan je Puljić.

Ovo je već peta godina za redom u kojoj zagrebački debatanti osvajaju titule na europskim i svjetskim natjecanjima. Od europskog natjecanja 2017. godine naši debatanti osvojili su titulu na 12 od 13 većih natjecanja na kojima su sudjelovali, piše Zagreb.info.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 08:10