‘ČESTO MISLIM NA VAS...‘

Za šefa KB Sveti Duh odabran Berošev prijatelj, a ministar mora dati suglasnost: Snimili smo ih na koncertu Thompsona

Ministar je izabranog ravnatelja Edvarda Galića prije mjesec dana javno predstavio kao prijatelja, a zajedno su bili na koncertu Thompsona

Vili Beroš i Edvard Galić
 

 Jakov Prkic/Cropix

Upravno vijeće KB Sveti Duh u četvrtak je imenovalo svog člana prof. dr. Edvarda Galića za ravnatelja te iste bolnice. Čeka se da prođe žalbeni rok, nakon čega Ministar zdravstva, Vili Beroš daje svoju suglasnost, što vjerujemo neće biti problem jer je kako piše Telegram, riječ o Beroševom prijatelju.

Telegram piše da je novog ravnatelja ministar prije samo mjesec dana javno predstavljao kao prijatelja. Naime, među publikom na stadionu Gospin dolac u Imotskom, gdje je 8. kolovoza koncert održao Marko Perković Thompson, novinari su primijetili i ministra Beroša.

- Tu sam s prijateljima i uživat ćemo večeras - izjavio je pred kamerama TV Dalmacije, a što je snimio i Cropixov fotoreporter.

image

Vili Beroš i Edvard Galić

Jakov Prkic/Cropix

Bolnica je u priopćenju najavila da je novi ravnatelj na Svetom Duhu zaposlen gotovo četvrt stoljeća, devet godina bio je predstojnik Klinike za unutarnje bolesti. Galić je najavio snažni zamašnjak razvoju bolnice, kako u stručnom, tako i u infrastrukturnom smislu.

Galić je, piše Index, bio član stručnog povjerenstva Ministarstva zdravstva koje je donijelo zaključak da u slučaju smrti novinara Vladimira Matijanića nije bilo značajnih stručnih propusta i Beroševog povjerenstva koje donosi smjernice za liječenje oboljelih od koronavirusa. To povjerenstvo je donijelo obveznu smjernicu da se u liječenju koristi lijek Paxlovid, koji tada još nije bio dostupan u Hrvatskoj.

Također je bio angažiran i u privatnoj klinici koju vodi Gzim Redžepi, poznat u slučaju Milana Bandića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 17:36