STIŽE ŠEIK

Vlasnik ove superluksuzne jahte od 145 m sutra se nalazi s Plenkovićem: Potpisat će Memorandum o - vozačkim dozvolama

Šeik Abdullaha bin Zayeda Al Nahyana sutra će s Božinovićem potpisati Memorandum o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola
 Tonci Plazibat/Cropix

Nakon što je prošlog ljeta šeik, te ujedno i ministar vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata, Abdullah bin Zayed Al Nahyan uplovio luksuznom 145 metara dugom jahtom Opera koja se usidrila kod Lokruma u Dubrovnik, šetao Stradunom i uživao u ljepotama povijesne jezgre, sutra dolazi poslom.

image

Šeik Abdullah bin Zayed Al Nahyan ministar vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata

Tonci Plazibat /Cropix

Naime, iz Vlade su priopćili da će premijer Andrej Plenković u ranim poslijepodnevnim satima primiti šeika Abdullaha bin Zayeda Al Nahyana, kako bi potpisali Memorandum o razumijevanju između Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova Ujedinjenih arapskih emirata o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola. Memorandum će u ima Republike Hrvatske potpisati potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Inače, šeik ima 52 godine, oženjen je Alyaziom bint Saif Al Nahyan, koja je 2010. postala izvanredna veleposlanica dobre volje FAO-a i ima petero djece.

Ranije je bio ministar informiranja i kulture od 1997. do 2006. godine. Bio je i predsjednik Emirates Media Incorporated, predsjednik Nogometnog saveza UAE (1993.–2001.) i podtajnik Ministarstva informiranja i kulture od 1995. do 1997. godine.

image

Šeik Abdullah bin Zayed Al Nahyan ministar vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata

Tonci Plazibat /Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:06