NAKON TRAGEDIJE

Šef Uprave Jadrolinije: ‘Trebamo se koncentrirati na pomoć obiteljima, ali i na sezonu...‘

Iz sindikata pomoraca već treći dan pozivaju na odgovornost resornog ministra, ali i predsjednika Uprave Jadrolinije

David Sopta

 Bozidar Vukicevic/CROPIX

Do kraja utorka ispitat će se svi svjedoci tragedije u Malom Lošinju, potvrdili su iz Agencije za istraživanje nesreća na moru. Inače, pokrenute su dvije istrage koje bi trebale otkriti kako su život izgubila trojica pomoraca, a jedan je teško ozlijeđen.

Ravnateljica Agencije rekla je kako Agencija ne utvrđuje krivnju i odgovornost, već sastavlja izvještaj o nesreći. Nacrt izvješća trebao bi biti gotov do kraja kalendarske godine.

Iz sindikata pomoraca već treći dan pozivaju na odgovornost resornog ministra Olega Butkovića, ali i predsjednika Uprave Jadrolinije, Davida Sopte.

Na pitanje osjeća li osobnu odgovornost nakon velike tragedije na Malom Lošinju, Sopta je u ekskluzivnom intervjuu za RTL Danas odgovorio: "Osobno sam uvijek odgovoran i osjećam odgovornost. Mislim da treba pričekati završetak ove istrage i vidjet ćemo koji će biti zaključci. Sad se trebamo koncentrirati ne samo na podršku i pomoć obiteljima i svim ostalim pomorcima, nego na sezonu jer to je glavna misija ove firme", izjavio je Sopta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 10:53