OBRAČUN U DP-u

Radić prozvao Penavu: ‘Ogroman je bunt članova stranke, netko želi ukrasti izbore. Čega se bojiš, prijatelju?‘

Smatra da je Penava stranku privatizirao, želi ju ukrasti i na netransparentan način održati izbore

Mario Radić

 Lucija Ocko/Cropix

Kandidat za predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić je uoči sutrašnjih unutarstranačkih izbora održao konferenciju za medije. Kaže da su članovi stranke zabrinuti.

- Članovi su zabrinuti, jer se članovima ne da budu pri brojanju glasova. To im neće proći. Ogroman je bunt članova. Pozvao sam ga na neke promjene, ali vidim da nema odaziva, odjeka, rekao je Radić o Ivanu Penavi, prenosi Dnevnik.hr.

Dodao je i da je Penavu pozvao na sučeljavanje, no on to ne želi.

- Pozivam sve ljude – znam da su pod pritiskom... Ovo je političko nasilje u stranci, ovako stranka na ovaj način ne može funkcionirati. Ovako funkcioniraju možda neke stranke u Sjevernoj Koreji, na europskom tlu toga nema, kaže Radić.

Smatra da je Penava stranku privatizirao, želi ju ukrasti i na netransparentan način održati izbore.

- Ovo je političko nasilje, ovako stranka ne može funkcionirati. Ovo su nam prvi izbori gdje imamo dva kandidata. Ovo je priča o tome da mi koji smo za transparentnost obaramo to u blato. Pokušavaju se ukrasti izbori. Netko želi ukrasti stranku. Netko želi ukrasti izbore. Pozivam sve one koji žele doći ispred zgrade gdje se održavaju izbori da dođu, rekao je Radić pa nastavio:

- Ne moraju biti promatrači tu, neka budu predstavnici kandidata. Imamo i drugi prijedlog – imamo 103 glasa, te kutije će biti u glavnoj sobi, izvolite, pričamo o 10 minuta, pred svim kandidatima i sudionicima izbrojite glasove. Čega se bojite? Čega se bojite? Ako imaš 75 posto podrške, čega se bojiš, prijatelju?, kaže Radić, prenosi Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. kolovoz 2024 15:06