POGLEDAJTE VIDEO

Primorac službeno objavio kandidaturu, već u prvom obraćanju snažno je udario tamo gdje su najveće Milanovićeve slabosti!

Naš poznati znanstvenik je u videu koji traje četiri minute objasnio i razloge zašto kreće u utrku s Milanovićem, Selak Raspudić i ostalim kandidatima

Dragan Primorac

 Youtube Screenshot/

U svome prvom obraćanju u svojstvu kandidata za predsjednika Republike, naš poznati pedijatar, genetičar, znanstvenik i bivši ministar znanosti i školstva, Dragan Primorac snažno je udario upravo tamo gdje su najveće slabosti aktualnog predsjednika Zorana Milanovića.

U video objavi koja traje točno četiri minute Primorac je mirnim, ujednačenim tonom i bez gestikuliranja naglašavao riječi "zajedništva", "pristojnosti", "uvažavanja". Premda Milanovića nije niti spomenuo, u nastupu je aludirao na to da je sušta suprotnost aroganciji, svadljivosti i uvredama koje sipa aktualni predsjednik.

Također, nije propustio naglasiti da se profesionalno ostvario izvan politike, neizravno poručujući kako se ne natječe za dužnost predsjednika Republike kako bi se "zbrinuo"

- Kad sam prije 15 godina svojom voljom napustio politiku, mislio sam da ona više neće biti dio mog života. Od tada svu energiju usmjeravam prema liječničkom pozivu i znanost. Evo me s odlukom da se kandidiram za predsjednika Republike Hrvatske, jer Hrvatska treba promjenu i može i zaslužuje bolje - objavio je Primorac.

- Duboko sam uvjeren da najteža kriza koja se može dogoditi jednom narodu jest ona moralna koja ostavlja duboke tragove u svakom čovjeku. Ako se na krizu morala nadovežu podjele unutar toga istog društva nemoguće je napraviti ozbiljan iskorak u budućnost, a budućnost ovisi o tome što radimo danas. I nje nema bez snažnog, složnog i sretnog naroda. Kao predsjednik želim vratiti uzajamno poštovanje i uvažavanje u govoru i ponašanju u hrvatsko društvo, posebice u politiku i javni život. - kazao je kandidat za predsjednika koji će na izbore izaći s podrškom HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera.

Ne zaboravimo, nastavio je dalje, predsjednik Republike uz strogo definirane ustavne ovlasti ima ogroman autoritet koji počiva na rezultatima neposrednih izbora.

- I baš zato predsjednik se mora ponašati onako kako bismo željeli da se ponašaju svi građani. On mora biti simbol zajedništva koji će pružati stabilnost i ulijevati povjerenje svim građanima u institucije hrvatske države. Predsjednik predstavlja i zastupa Hrvatsku u zemlji i inozemstvu, naša opredijeljenost zapadnim vrijednostima je neupitna kao i naša strateška partnerstva. S druge strane u zemlji predsjednik treba biti onaj koji povezuje sve bez obzira na političke, vjerske, nacionalne i druge razlike - kazao je Primorac ponovo aludirajući na ponašanje, te stabilnost i odmjerenost koji aktualnom predsjedniku sigurno nisu prednost.

Osvrnuo se i na vojsku kazavši kako je predsjednik Republike vrhovni zapovjednik, istaknuo njezinu važnost za stabilnost zemlje, te podsjetio na žrtvu branitelja za samostalnu Hrvatsku.

- Politika je rad za opće dobro i bit ću najglasniji kada su u pitanju život i standard naših građana. Kao predsjednik ću učiniti sve da građani imaju život ispunjen blagostanjem i smislom, a Hrvatska mora postati država reda, pravde i prilika za sve - poručio je kandidat za predsjednika države.

U svoje prioritete je ubrojio povezanost s iseljenom Hrvatskom, te naglasio da s posebnom pažnjom treba voditi računa o pravima Hrvata u BiH.

- Ulazim u ovu utakmicu potpuno neopterećen, profesionalno ostvaren čista srca i mirne savjesti. Pridružite mi se na ovom putu koji će završiti pobjedom dobrote, pristojnosti, i međusobnog poštovanja i svih vrijednosti koje su nam ugradili roditelji. Izgradimo uljuđenu, stabilnu i sigurnu Hrvatsku jer budućnost naše domovine ovisi isključivo o nama - zaključio je Primorac svoje prvo obraćanje u političkoj utakmici koju je započeo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. kolovoz 2024 18:33