Incident kod Velike Gorice

Prijetio vatrenim oružjem komunalnim djelatinicima koji su provjeravali moguće ilegalno odlaganje otpada

Policija je kazneno prijavila 44-godišnjeg muškarca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Prisila prema službenoj osobi" te je predan pritvorskom nadzorniku

Ilustracija

 Darko Tomas/Cropix/Cropix

Policija je, kako su izvijestili, dovršila kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim muškarcem s područja Velike Gorice zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Prisila prema službenoj osobi" na štetu dvoje zaposlenika trgovačkog društva za pružanje komunalnih usluga u Velikoj Gorici. Komunalni djelatnici tom su prilikom postupali kako bi spriječili moguće ilegalno odlaganje otpada.

Prema priopćenju Policijske uprave zagrebačke, sumnja se da je 44-godišnjak u srijedu, 26. lipnja 2024. godine oko 17.30 sati u Mičevcu, u ulici Augusta Šenoe verbalno prijetio 60-godišnjem zaposleniku i 34-godišnjoj zaposlenici trgovačkog društva za pružanje komunalnih usluga u Velikoj Gorici, a sve u namjeri da ih spriječi u obavljanju njihove djelatnosti.

"Nakon što su zaposlenici trgovačkog društva za pružanje komunalnih usluga uočili teretno vozilo s građevinskim otpadom na zemljištu na području Mičevca, postupali su s ciljem provjere dokumentacije sa svrhom suzbijanja odlaganja ilegalnog otpada. Osumnjičeni koji se tamo nalazio više im je puta uputio verbalne prijetnje kao i prijetnje vatrenim oružjem, a nakon čega se udaljio. Nakon saznanja policije o događaju, kroz kriminalističko istraživanje intenzivno se tragalo za njim te je naknadno pronađen, a pretragom na adresi stanovanja oružje nije pronađeno", navela je policija dodajući da je osumnjičeni 44-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava protiv njega podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 05:12