NEMA DOZVOLE

Poznati pulski poduzetnik ilegalno uređuje bivšu Uljanikovu kantinu

Pula je investitora Iliju Lovrića prijavila inspektorima, a pulski gradonačelnik Filip Zoričić poručio da nema povlaštenih
 Tom Dubravec/Cropix; Možemo!

Priča oko gradnje oko bivše Uljanikove kantine u Puli dobila je svoj epilog, a to je prijava građevinskoj inspekciji.

Naime, reagirale su gradske službe koje su izašle na teren i uvidjele da investitor Ilija Lovrić za radove nema nikakve dozvole.

- Nakon što je Grad Pula dobio prijavu o ilegalnoj gradnji na gradilištu investitora Ilije Lovrića, djelatnici gradskog redarstva obišli su lokaciju na križanju Besenghijeve i Gajeve ulice. Tijekom očevida na čestici u vlasništvu Uljanik standarda nisu zatečeni radnici. Utvrđeno je da su izvedeni građevinski radovi u vidu objekta, betonske ploče i zida, a bez izdanih akata za gradnju. Slijedom svega navedenog, (u četvrtak) je prijava proslijeđena Državnom inspektoratu Republike Hrvatske na nadležno postupanje. Ovih dana, gradsko redarstvo postupalo je i u Tomasinijevoj ulici na Verudi gdje je ustanovljeno da se izvode radovi na izgradnji ogradnog zida čija visina premašuje maksimalnu visinu prema prometnici propisanu GUP-om Grada Pule. Radovi su zaustavljeni te je predmet, također, proslijeđen DIRH-u na nadležno postupanje - poručili su iz Grada Pule.

Gradonačelnik Filip Zoričić istaknuo je da nema povlaštenih.

- Svi moraju raditi po zakonu, imati potrebne dozvole za izvođenje radova te urednu dokumentaciju. Pokrenuli smo razvoj Pule i podržavat ćemo daljnji razvoj grada, ali sve mora biti u skladu sa zakonima i uvijek transparentno - poručio je Zoričić.

Da podsjetimo, pulska platforma Možemo ukazala je na to da pulski poduzetnik Ilija Lovrić, koji je poznat javnosti po kupnju nekretnina Uljanik Standarda među kojima su bila i dva samačka stana te rock klub Uljanik, gradi bez dozvola usred Pule na križanju Besenghijeve i Gajeve ulice, odnosno na mjestu bivša Uljanikove kantine, a ploču koja označava vrstu zahvata i koja je dozvola za njih izdana je lažirao.

Na njoj, naime, piše da se gradi vila s bazenom u Fažani. Ovaj je poduzetnik nama u srijedu objasnio da s pločom nema ništa jer su je postavili izvođači radova te da građevina ima uporabnu dozvolu za gradnju do 1968. te time smatra da nije bilo potrebno ishoditi druge dozvole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 11:41