DEVASTACIJA

Poljaci zaprepastili mještane: ‘Pogledajte što su napravili kraj luksuzne kuću uz more, bahato! A pročelnica sve zna...‘

Komunalni redar kaže da ne može djelovati jer Općina Pakoštane još nije tamo uspostavila komunalno redarstvo

Betoniran prostor u Dragama koji se oglašava kao privatni mol

 Islandofheron.pl/

Još jedan slučaj devastacije pomorskog dobra događa se ovih dana u Dragama. Morski.hr piše da je jedna poljska tvrtka u Dragama izbetonirala stijene i počeli oglašavati ‘privatni mol‘ uz luksuznu kuću Carpe Diem.

- Kućica Carpe Diem smještena je u prvom redu naselja tik uz more. To znači da ćete imati izravan pristup privatnom molu koji će vam omogućiti skok u kristalno čiste vode. Čeka vas jedinstvena avantura kupanja među predivnim krajolicima, piše u oglasu za najam luksuzne kuće na stranici Islandofheron.pl.

Naime, u općini jedan komunalni redar sam pokriva četiri naselja. On kaže da ne može djelovati jer Općina Pakoštane još nije tamo uspostavila komunalno redarstvo. Ispričao je da je tamo bila i Lučka kapetanija, no nije ništa učinjeno.

- To triba srušit, samo triba vidit način kako. To je bahato, arogantno i katastrofalno. Pričao sam s pročelnicom o tome i moramo što prije uspostaviti red. Bez odluke o komunalnom redu u Pakoštanima, meni su ruke vezane, ispričao je komunalni redar Stipe Kurtov za Morski.hr.

Ovo potvrđuje i činjenicu da je nakon donošenja novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama prošle godine nastao vakuum prostor za divljanje po Jadranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 21:13