TRAŽE DOKAZE?

POLICIJA UPALA U ZGRADU ŽUPANIJE U SISKU! Razgovarali sa županicom Lovrić Merzel

Riječ je o istrazi vezanoj uz političko gospodarski kriminal
Zagreb, 050214.U prostorijama SDP-a na Iblerovom trgu odrzava se sastanak predsjednistva SDP-a.Na fotografiji: Ivana Lovric Merzel, sisacka zupanica dolazi na sastanak.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

SISAK - Sisačko-moslavačka policija, djelatnici odjela gospodarskog kriminaliteta i kriminalističke policije, u petak su ušli u zgradu Sisačko-moslavačke županije u Ulici Stjepana i Antuna Radića u Sisku.

Potvrđeno nam je to iz PU Sisačko-moslavačke, a policajci rade po nalogu Državnog odvjetništva koje provodi istražne radnje glede optužbi protiv županice Marine Lovrić Merzel, koju je za zloporabu položaja, korupciju i izvlačenje novca iz županijskog proračuna javno optužila Jasmina Jovev, bivša šefica kabineta županice.

Kako doznajemo, policija je obavila obavijesni razgovor s županicom Marinom Lovrić Merzel.

Naime, 15 minuta prije 17 sati u zgradu Županije ušla je i Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel. Na pitanje novinara 'što se događa' rekla je da je ona policiji iskaz dala još jutros u devet sati te da policajci tijekom cijelog dana pregledavaju dokumente. Na naše pitanje što traže, da li možda originale dokumenata koje je DORH-u dala Jasmina Jovev, županica je rekla 'to ćete morati pitati policiju'.

Jasmina Jovev je prije godinu dana DORH-u i USKOK-u dostavila hrpu dokumenata, lažnih narudžbenica i računa, te brojnih spornih dokumenata i o svemu dala iskaz. Kako se godinu dana nije događalo ništa, ona je o tome javno progovorila najprije u emisiji Nedjeljom u dva HRT-a, te u ostalim medijima. Odlukom glavnog državnog odvjetnika Mladena Bjića, slučaj županice Marine Lovrić Merzel izuzet je iz nadležnosti Županijskog državnog odvjetnika i proslijeđen u Zagreb.

Povodom optužbi bivše predstojnice kabineta sisačko-moslavačke županice o nezakonitim raspolaganjima sredstvima proračuna županije, priopćeno je kako nadležno državno odvjetništvo u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provodi izvide.

Do sada je Županijsko državno odvjetništvo u Sisku tijekom provođenja izvida zatražilo porezno upravni nadzor od Porezne uprave, Središnjeg ureda Zagreb, a također je od policije i od Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta zatraženo sveobuhvatno kriminalističko istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:58