AKCIJA 'ŽELIM ŽIVOT'

Pet godina od smrti Ane Rukavine: Anina želja ove će godine biti ispunjena

Danas, 26. studenoga, obilježava se pet godina otkako nas je napustila Ana Rukavina, mlada novinarka koja nam je, izgubivši najtežu životnu bitku s bolešću, u naslijeđe ostavila neprocjenjiv osjećaj solidarnosti

Danas, 26. studenoga, obilježava se pet godina otkako nas je napustila Ana Rukavina, mlada novinarka koja nam je, izgubivši najtežu životnu bitku s bolešću, u naslijeđe ostavila neprocjenjiv osjećaj solidarnosti, a svojom upornošću i optimizmom potaknula osnivanje Zaklade “Ana Rukavina”.

Zaklade koja je od osnivanja, djelovanjem Banke krvi iz pupkovine “Ana Rukavina” i zahvaljujući brojnim donorima i donatorima, spasila 13 života!

Tipizacija uzoraka

Anina želja ove će godine, u sklopu tradicionalne akcije “Želim život”, biti ispunjena - dovršit će se tipizacija svih prikupljenih uzoraka krvi i utvrđivanje antigena tkivne podudarnosti između donatora i oboljelih (HLA). Svi građani od 1. do 24. prosinca 2011. putem humanitarnog broja 060 9000 (6,15 kn s PDV-om) imaju priliku dati osobni doprinos u ispunjenju Anine želje. Naime, Zaklada je tijekom pet uspješnih godina unaprijedila rast hrvatskog Registra srži i matičnih stanica, koji broji 33.265 dobrovoljnih darivatelja, od čega je čak 26.275 uzoraka tipizirano.

Za tipizaciju preostalih 6990 uzoraka krvi potrebno je prikupiti još gotovo sedam milijuna kuna. S ciljem prikupljanja sredstava za daljnju tipizaciju krvi održat će se šesti humanitarni koncert “Želim život”.

Humanitarni koncert

Uz podršku Nove TV, koncert će se održati 16. prosinca na glavnom zagrebačkom trgu od 21 sat. - Želimo Zakladu usmjeriti i na druge projekte: stipendiranje mladih znanstvenika na području leukemije i limfoma te financiranje istraživanja na tom području - istaknuo je prof. dr. sc. Mirando Mrsić, medicinski direktor Zaklade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 06:33